La necessitat dels residents de trobar-se guapos. El servei de perruqueria en residències de Collbató

peluquería en residencias de Collbató

La necessitat dels residents de trobar-se guapos. El servei de perruqueria en residències de Collbató

Com hem dit en moltes ocasions, l’autoestima és fonamental a l’hora de millorar la qualitat de vida en una residència per a gent gran. Aquesta autoestima es pot guanyar de moltes maneres. Interactuar amb unes altres persones i realitzar activitats en grup són dues d’elles. Però el servei de perruqueria en residències de Collbató també juga un paper important en la percepció que els residents tenen de si mateixos.

La pròpia imatge i l’autoestima

Quan els residents arriben per primera vegada a una residència, tenen por. Solen tenir algunes idees equivocades respecte a elles. Per exemple, que una vegada que visquin allà ja no podran prendre decisions respecte a la seva vida i això no és pas així. Les hores de comerç, de dormir i les de visita estan regulades per a un millor funcionament de la residència, però hi ha molts altres aspectes de la vida diària que cauen exclusivament sota la voluntat de cada resident.

Les residències no regulen la manera de vestir dels residents. Sempre que la roba sigui adequada per a cada estació de l’any i que sigui respectuosa per a la convivència, els residents poden decidir diàriament el seu abillament. Així es respecta el dret a expressar la seva personalitat a través del vestir. El servei de perruqueria en residències de Collbató és un altre dels mètodes que posem en mans dels nostres residents perquè se sentin millor amb si mateixos. Tant homes com dones acostumen a arreglar-se els cabells quan viuen sols de manera independent. Mantenir el costum d’anar a la perruqueria reforça la sensació d’independència i de validesa.

La perruqueria en residències de Collbató i com afecta a l’estat d’ànim

La percepció d’un mateix és una part molt important a l’hora de construir una autoestima alta. La gent gran no sempre accepta bé els canvis que l’edat provoca sobre el seu rostre i el seu cos. Un servei de perruqueria adequada pot ajudar-los a reconciliar-se amb la seva pròpia imatge. I aquest és un primer pas per reconciliar-també amb la idea de viure en una residència de gent gran.

Que la residència compti amb el servei de perruqueria integrat, facilita la cura de les persones. Les persones que poden valer-se per si mateixes senten menys el pes de la mandra. Les persones que necessiten ajuda podran acudir a la perruqueria sense sentir que molesten a ningú. Això és un aspecte a tenir molt en compte, ja que hi ha molts residents que tenen por de fer nosa. Una cosa que s’accentua quan acaben d’ingressar en una residència, ja que en molts casos aquesta situació els hi fa pensar que sobren.

Per això, a Palau de Can Sunyer disposem d’un servei de perruqueria i també de podologia. Encara que aquest últim té menys efectes estètics, la salut dels peus de la gent gran sol ser delicada. Si vols conèixer les nostres instal·lacions per a assegurar-te que t’agrada la nostra manera de treballar, vine a conèixer-nos. Estarem encantats d’ajudar-te.

Entrades relacionades