3 beneficis de la música en ancians

3 beneficios de la música en ancianos

3 beneficis de la música en ancians

A qui no li porta bons records escoltar cançons que l’han marcat? I és que escoltar música té múltiples beneficis, tant en persones joves com en grans. Per aquesta raó, en aquest article t’explicarem els beneficis de la música en ancians.

Moltes vegades escoltar música ens pot portar records i emocions que pensàvem haver oblidat. Però no és així. Els records romanen. Durant totes les etapes de la nostra vida, la música, millora el benestar i la salut emocional. Per tant, quan arribem a la vellesa, també aconseguim aquest efecte.

Si vols conèixer els beneficis de la música en ancians, t’animem a que segueixis llegint. A més, si el que vols aconseguir és un somriure del teu ésser estimat, et recomanem que li posis la música que més li agrada.

Quins són els beneficis de la música en ancians?

El més important perquè aquests beneficis facin el seu efecte és que coneguis el gust musical de la persona gran. Això és força important. Fer suposicions que totes les persones grans tinguin el mateix gust musical, és un error molt comú. És molt probable que a algunes persones els agradi els pasdobles, a altres els pot agradar la música flolcórica, etc. Per això, el primer pas és que t’interessis pels seus gustos musicals. Pregunta i investiga, així consiguirás els beneficis que et comentem a continuació.

Estimulació cognitiva

Un dels beneficis de la música en gent gran és l’estimulació cognitiva. Escoltar música manté les habilitats verbals. Si animeu a ballar a la persona gran quan sona la seva cançó favorita, trobarà el moment perfecte per parlar. També, escoltant música millorarà la seva atenció i concentració. Potser, fins recordi la lletra i la canti. D’aquesta manera, estimularà la memòria i augmentarà la seva orientació a la realitat.

Activitat física

La música ajuda a la mobilitat i activa la musculatura. Per què? Perquè ja sigui ballant o portant el ritme de la cançó, es realitza activitat física. A més, la música pot actuar com un factor relaxant i pot ajudar a disminuir l’ansietat i l’agitació. Per això, anima el teu ésser estimat a ballar, així, aconseguiràs millorar el seu equilibri i reduiràs el risc de caigudes. Això sí, abans de posar-te a ballar, observa l’entorn i elimina els possibles obstacles.

Emocions i sentiments

Com ja hem comentat anteriorment, un altre dels beneficis de la música en ancians és que permet expressar emocions i sentiments. Si el teu ésser estimat està en una residència, és molt probable que quan hagin activitats musicals, millori la seva comunicació i la relació amb altres persones. Amb això, s’aconseguirà reduir el risc d’aïllament o sentiment de solitud.

A Palau de Can Sunyer, apostem per la música. Per això, moltes vegades ens visiten grups musicals que animen a ballar als nostres residents i els permet gaudir d’un bon moment, envoltat de bona companyia.

Per tant, la música, com has vist, genera molts beneficis. Posa-ho en pràctica i segur que el teu ésser estimat es posarà molt content.

Entrades relacionades