4 exercicis d’estimulació cognitiva per a majors

4 exercicis d'estimulació cognitiva per a majors

4 exercicis d’estimulació cognitiva per a majors

L’estimulació cognitiva és essencial per prevenir el deteriorament cognitiu que podem patir amb l’edat. Per això, creiem molt important que coneguis alguns exercicis d’estimulació cognitiva per a majors que podràs posar en pràctica tant tu com el teu ésser estimat d’edat avançada. Donarem resposta a certes preguntes sobre la importància de l’estimulació cognitiva per activar el nostre cervell i millorar les nostres funcions. No et fem esperar més, a continuació t’expliquem tot el que has de saber.

Per què són importants els exercicis d’estimulació cognitiva per a majors?

Els exercicis d’estimulació cognitiva per a majors, que et proposarem més endavant, són importants per poder mantenir i millorar les nostres capacitats mentals. Bàsicament, aquests exercicis tenen un objectiu principal: entrenar el cervell per prevenir problemes en el futur.

També, podran utilitzar aquests exercicis persones que pateixin algun deteriorament cognitiu lleu o alguna demència. En aquests casos, haurem de tenir en compte amb què capacitats compta la persona per poder adaptar els exercicis.

Aquesta estimulació cognitiva el que busca és alentir aquest deteriorament, millorar l’autoestima de la gent gran i impedir la desconnexió amb l’entorn. A continuació, et presentem els 5 exercicis que poden ajudar-te.

Exercicis d’estimulació cognitiva

Aquests exercicis es realitzen en funció de les capacitats de la persona i també segons l’objectiu que vulguem aconseguir amb ells. Has de tenir en consideració que cada exercici està pensat per a diferents funcions. Per exemple, si vols millorar la memòria hauràs de realitzar exercicis específicament creats per a això. En el nostre cas, t’expliquem 5 exercicis d’estimulació cognitiva per a gent gran. Amb aquests exercicis aconseguiràs estimular funcions cognitives com la memòria, el llenguatge o l’atenció.

Encercla símbols

Per realitzar aquesta activitat necessitem un full en què apareguin diferents símbols. Poden ser nombres, lletres, etc. Aquests poden estar repetits. Se li ha d’indicar al major que envolti els símbols que estableixis. Per exemple, si en el full apareixen nombres pots dir al més gran que envolti tots els nombres 1 que apareguin en el full.

Ordena paraules

El següent exercici és d’ordenar paraules. En un full posarem frases desordenades que l’ancià ha de reordenar per poder completar la frase de manera correcta. Per tant, la persona haurà d’escriure la frase a sota. Aquest exercici pot ser dificultós per a aquelles persones que no sàpiguen ni llegir ni escriure. En aquest cas, aquesta activitat no es podrà realitzar.

Ordena imatges

Aquest exercici sí que és apte per a persones que no saben escriure ni llegir. En aquest cas, l’ancià veurà una sèrie d’imatges que t’indiquen diferents passos. Aquestes estaran desordenades i la persona gran les haurà de reordenar. Per exemple, imagina un viatge en tren. Apareixeran diferents imatges des que vas a l’andana fins que et baixes. Aquests passos s’han de reordenar.

Tria la paraula que sobra

Aquesta activitat consta de diferent grups de paraules les quals totes menys una tenen relació entre si. Per exemple, imagina que apareixen les següents paraules: vaca, gos, gat i enciam. En aquest cas, la paraula sobrant és enciam ja que les altres paraules són animals.

Com veus aquests són alguns dels exercicis d’estimulació cognitiva per a majors que t’aconsellem. Si tens qualsevol consulta, pots contactar amb nosaltres.

Entrades relacionades