5 beneficis de la lectura a la tercera edat

lectura a la tercera edat

5 beneficis de la lectura a la tercera edat

A la vellesa, moltes persones no saben què fer amb el seu temps lliure. Una recomanació que us podem donar és la de fomentar la lectura a la tercera edat. I és que llegir té una sèrie de beneficis per a la gent gran. Per aquesta raó, veiem oportú explicar-te en aquest article els beneficis de la lectura. T’animem a que segueixis llegint i coneguis tot.

Quins beneficis aporta la lectura a la tercera edat?

Si convertim la lectura en un hàbit serà molt positiu per enfortir la ment i la memòria en la gent gran. És cert que els efectes de la lectura són molt importants en qualsevol edat però en la vellesa són encara més valuosos i poden arribar aportar una sensació de benestar.

A continuació, t’expliquem els 5 beneficis que aporta la lectura a la tercera edat:

Augmenta la concentració

Aquest és un dels beneficis que aporta la lectura. Llegir exercita la ment i, per tant, la concentració es veu augmentada. Gràcies a la lectura es pot potenciar l’observació i atenció de la gent gran.

Millora l’empatia

Tal com llegeixes. La lectura millora l’empatia. Has d’entendre que llegir diferents gèneres literaris ens ajuda a millorar la nostra capacitat de posar-nos al lloc d’altres. Amb la qual cosa, aconseguirem millorar la nostra comprensió sobre els sentiments que poden sentir altres persones. Per tant, és molt probable que les persones que llegeixen novel·les siguin més empàtiques que aquelles persones que prefereixen llegir llibres especialitzats o aquells que no llegeixen.

Permet recordar millor les coses

Doncs com ja hem dit, llegir exercita la ment i, per tant, la nostra memòria també es veu millorada. Quan llegim, és molt normal que experimentem diferents sensacions i emocions. Això ajuda a assentar molt millor els records. A més, la lectura millora les capacitats cognitives al llegir històries riques de personatges, vocabulari, expressions, etc.

Genera entreteniment

És senzill, la lectura fa que tinguem la nostra ment ocupada i, per tant, aconseguim evadir-nos de les preocupacions. Doncs, quan s’arriba a la vellesa, tenim molt més temps lliure i menys coses a fer pel que augmenta la nostra percepció de les preocupacions. La lectura a la tercera edat ens aporta flexibilitat i millora la imaginació i creativitat.

Ajuda a agafar el son

La lectura és un dels millors remeis per poder agafar el son a la nit. Llegir ens permet relaxar-nos, els músculs es destensen i alliberem l’estrès del nostre cervell. Per tant, vam aconseguir el millor estat per poder agafar el son.

Aquests són alguns dels beneficis que aporta la lectura a la tercera edat. Esperem que us hagi servit d’ajuda l’article. Si tens qualsevol tipus de dubte, pots posar-te en contacte amb nosaltres. Estarem encantats de poder atendre’t en el que necessitis.

Entrades relacionades