5 errors en escollir una residència geriàtrica a Castellví

escoger una residencia geriátrica en Castellví

5 errors en escollir una residència geriàtrica a Castellví

Com hem dit en altres ocasions, el moment de decidir que hem d’ingressar a un ésser estimat en una residència és dolorós. Moltes són les coses que s’han de tenir en compte i l’estat d’ànim no acompanya. Per això es cometen, sobretot, aquests 5 errors a l’hora d’escollir una residència geriàtrica a Castellví. Te’ls ensenyem i et diem per què es important mantenir el cap fred perquè l’ingrés del teu familiar sigui una cosa positiva.

1.- Escollir una residència geriàtrica a Castellví “a la primera”

Ingressar a un familiar és una decisió dura i els sentiments sempre estan a flor de pell. Per això moltes famílies no volen allargar el període de recerca i es decideixen per la primera residència que veuen. Això és un error.

Pot ser que aquesta decisió precipitada et doni bon resultat, però el normal és que t’equivoquis. Igual que no vas escollir la teva casa per impuls, no pots escollir una residència geriàtrica a Castellví sense comparar. Al cap i a la fi és la llar on el teu familiar passarà els seus últims anys.

Has d’assegurar que compta amb els serveis que necessites. I també és bona idea que comprovis les referències dels professionals que hi treballen. Visitar diverses, encara que tinguis emocions contradictòries, és el millor. Així veuràs com es troben els residents.

2.- Les falses expectatives

Quan els familiars visiten les residències geriàtriques per escollir una residència geriàtrica a Castellví realment òptima solen sentir-se defraudats pel que veuen. Les residències geriàtriques no són hospitals. La vigilància sobre els residents no és contínua. Nosaltres, a Palau de Can Sunyer, oferim un servei mèdic excepcional. Els nostres residents entren i surten, organitzem excursions… Però no totes les residències són iguals. Fes una llista amb els serveis que desitges que tingui la residència que busques i fes primer un escombrat per internet. Així no perdràs el temps visitant llocs que no compleixen amb les teves expectatives.

3.- No llegir el reglament de règim interior i el contracte

Que les residències signin un contracte amb el propi resident, si està capacitat, o amb els seus representants, és obligatori. En aquest contracte ha d’aparèixer el preu, com s’incrementarà el preu amb el pas dels anys, les condicions perquè el resident es doni d’alta o de baixa, si hi ha un període de prova… Has de llegir el contracte per a saber tot això.

Igual que has de conèixer el reglament de règim intern abans d’escollir una residència geriàtrica a Castellví. Perquè en ell s’estableixen les normes que el teu familiar haurà de seguir un cop ingressat.

4.- Prescindir de la voluntat de la persona gran

D’això també hem parlat en altres articles. Enganyar el futur resident mai és una bona opció. Ni obligar per les dolentes a deixar la seva llar. De nou, en molts casos, l’ajuda externa és fonamental.

5.- Deixar-se abatre pel sentiment de culpa

Aquest és el pitjor dels 5 errors a l’hora d’escollir una residència geriàtrica a Castellví d’aquesta llista. Quan fem alguna cosa, el que sigui, pensant que no és el correcte, la culpa ens persegueix i ens assetja. Fins i tot si has pres la millor decisió, no estaràs tranquil i, amb tota probabilitat, el resident tampoc.

Quan prenguis la decisió d’ingressar al teu familiar en una residència, fes-ho valorant molt bé els motius. Si necessites ajuda psicològica, busca. En ocasions, una visió objectiva, des de fora de la família, ajuda. Aquesta no és una solució que hagis de prendre sense cap ajuda.

Nosaltres sempre tenim la porta oberta perquè vinguis a conèixer-nos. Posa’t en contacte i esbrina si Palau de Can Sunyer és la residència que buscaves.

Entrades relacionades