5 jocs per a majors en residència i a casa

5 jocs per a majors en residència i a casa

5 jocs per a majors en residència i a casa

Hi ha molt desconeixement sobre la importància de realitzar jocs per a majors ja sigui en la residència o a casa. Realment el fet de practicar certes activitat o tallers per a majors són imprescindibles perquè el cos i la ment no es deteriorin. Per això, el realitzar jocs per a majors on s’exercita la memòria o s’enforteix el cos, són de vital importància.
En aquest article et parlarem d’alguns jocs per a majors que ajudaran a que el teu ésser estimat se senti útil i tingui un paper actiu en la societat. Segueix llegint!

Els millors jocs per a majors

Des de Palau de Can Sunyer hem fet aquest recull de jocs per a gent gran que ajudaran a activar la ment, entretenir, divertir, socialitzar … i van des dels típics jocs de taula fins a jocs que ajuden a enfortir la memòria. Aquí te’ls deixem:

Realitzar puzles

És un joc típic però molt complet. Es pot escollir el grau de dificultat. És un joc per a majors molt bo perquè ajuda a la concentració i al reconeixement de les peces segons els colors, els dibuixos, etc. Per tant, es posa en pràctica la funció cognitiva i tàctil de l’ancià. A més, és un joc que es pot realitzar tant a casa com a la residència.

Cada ovella amb la seva parella

Aquest és un joc de memòria que consisteix a agrupar aquells objectes que són d’una mateixa categoria sobre de la taula. Els objectes que es poden utilitzar per a aquest joc poden ser diversos. A més, segur que els pots trobar a casa. Per exemple, botons, cartes d’una baralla, llegums, etc.

Pintar

A Palau de Can Sunyer realitzem moltes activitats d’aquest tipus. Sempre intentem tenir la residència decorada de les obres que ens fan els nostres artistes residents. Així mateix, aquesta activitat pot ser molt variada. Nosaltres pintem des de murals fins a testos. És un bon exercici per millorar l’agilitat manual i ajuda a la concentració i atenció.

Joc amb plastilina

Aquest és un bon joc per a la mobilitat dels dits i les mans. Ajudarà a les articulacions de la gent gran. També contribueix a reforçar l’autoestima i el sentiment de superació. Amb aquest joc es poden crear figures de diferent tipus.

Jocs de taula

Realment aquest és un dels millors jocs per poder reforçar la sociabilitat del major. Per fer-ho es necessita d’un grup de persones. Els jocs poden ser diversos com per exemple, el dòmino, les cartes, el bingo, el parxís, etc. Tots ells milloren la participació social i estimulen l’agilitat mental.

Fins aquí l’article sobre jocs per a majors. Hi ha molts més jocs que els que hem comentat. No obstant això, creiem que aquests són els més bàsics i fàcils de realitzar. A Palau de Can Sunyer intentem sempre que els nostres majors es diverteixin i comparteixin moments. Si estàs pensant en portar a un ésser estimat a una residència, estem segurs que la nostra residència és una bona opció. Si tens qualsevol dubte, pots contactar amb nosaltres.

Entrades relacionades