5 símptomes de l’Alzheimer que has de conèixer

símptomes de l'Alzheimer

5 símptomes de l’Alzheimer que has de conèixer

Una cosa que has de tenir clara és que en la vellesa el deteriorament cognitiu és una cosa natural i, per això, t’explicarem alguns símptomes de l’Alzheimer perquè no els confonguis. Sabem que l’Alzheimer és una malaltia que preocupa moltes persones i no és per menys. No obstant això, volem ajudar-te a resoldre certs dubtes que poden sorgir respecte al tema. Hem preparat aquest article on trobaràs tota la informació que necessites per no confondre els símptomes de l’alzheimer amb l’envelliment.

Símptomes de l’Alzheimer

L’envelliment porta amb ell un declivi natural cognitiu. Això és una cosa normal i que s’associa a l’avanç de l’edat. Per tant, és molt important entendre que això no vol dir que s’està desenvolupant una malaltia com la demència. Si una persona gran té algun oblit, lapsus o una menor velocitat per processar la informació, pot ser degut a la vellesa.

Llavors, quan t’has de preocupar ?. Si notes al teu ésser estimat que perd la memòria o notes un deteriorament significant de les capacitats com el llenguatge o l’orientació i afecten la seva vida diària, pot ser l’inici de l’Alzheimer.

A continuació, t’expliquem els símptomes de l’Alzheimer en l’inici de la malaltia.

Pèrdua de memòria

Quan parlem de pèrdua de memòria no ens referim a quan per exemple no recordem el nom d’alguna persona. Això és una cosa que li passa a tothom, tingui l’edat que tingui. O potser, quan saludes a algú que saps que el coneixes però no recordes el seu nom. No necessàriament indica que estem desenvolupant la malaltia.

En el cas de l’Alzheimer, la persona oblida el nom i el context sencer. Si sorgeixen problemes en fer activitats diàries com, per exemple, la compra, sí que pot tractar-se d’un símptoma de l’Alzheimer.

Problemes de llenguatge

En aquest cas, la persona amb Alzheimer pot aturar una conversa perquè no sap del que estava parlant o no sap seguir. És molt comú, en aquests casos, sentir un bloqueig perquè li falten capacitats per seguir la conversa. Amb la qual cosa, això pot comportar una frustració en la persona que pateixi aquesta malaltia.

Canvis de comportament

Aquest també és un dels símptomes de l’Alzheimer. Els canvis de conducta com, per exemple, tenir canvis d’humor o sentir-se irritat, poden ser produïts per les lesions cerebrals que provoca la malaltia.

Desorientació espacial i temporal

Pot ser normal oblidar-nos del dia en què estem. Pensant una mica es pot arribar a aquesta informació. No obstant això, una persona amb Alzheimer pot oblidar on està i com ha arribat aquí, encara que sigui un lloc conegut.

Problemes en prendre decisions

Un altre dels símptomes de l’Alzheimer són els problemes en prendre decisions. En aquest cas, la persona pot prendre decisions desencertades o fins i tot no pot arribar a prendre-les. Moltes vegades, un dels primers signes relacionats amb la malaltia està relacionat amb el maneig dels diners.

Fins aquí l’article sobre els símptomes de l’Alzheimer. Esperem que us hagi servit d’ajuda. Si tens qualsevol dubte, pots posar-te en contacte amb nosaltres.

Etiquetes:
,

Entrades relacionades