Activar la memòria dels majors en Castellbisbal

memoria de los mayores en Castellbisbal

Activar la memòria dels majors en Castellbisbal

Perquè els últims anys dels nostres residents siguin el més feliços possible, hem de tenir en compte que els records són vitals. Al cap i a l’últim, una persona és, en bona mesura, el que recorda. Però no solament a nivell emocional. El cervell és capaç de funcionar en la mesura en què és capaç de recordar processos. Per això, per a nosaltres és molt important mantenir activa la memòria dels majors en Castellbisbal.

Jocs per activar la memòria dels majors en Castellbisbal

Qualsevol centre de majors sap que la teràpia que activa la memòria dels majors funciona molt millor si està integrada en la vida diària dels mateixos. A ningú li agrada que li obliguin a practicar exercicis repetitius una vegada i una altra. Però la dinàmica dels jocs enforteix relacions amb altres companys i, sobretot, és divertida. Si a l’escola es comença a emprar de manera general la gamificació per què no fer el mateix en les residències per a majors?

D’altra banda, integrar la teràpia per a la memòria dins de la rutina diària, fa que siguin els propis residents els que escullin els jocs més adequats per a ells. En qualsevol cas, en Palau de Can Sunyer sempre hi ha persones del nostre equip mèdic que supervisen que les activitats dels nostres residents són les que més beneficioses els resultaran.

4 tipus de jocs per exercitar la ment

En la majoria dels casos, els majors amb problemes de memòria veuen afectada la seva memòria a curt termini. Però la memòria a llarg termini, és a dir, els seus records més antics, es manté intacta. Per mantenir activa la memòria dels majors en Castellbisbal, podem recórrer a quatre tipus diferents de jocs que els residents ja coneixen.

Jocs de cartes

Són els més socials. Es poden jugar en equip, per parelles o competir de manera individual. L’escombra, la brisca, el tute, el sisset … Existeixen dotzenes de jocs cartes arxiconeguts que no solament serveixen per activar la ment. També són bons per facilitar les relacions socials. Així es millora la qualitat de vida del resident.

Jocs de taula

També són bons per promoure la interacció amb altres residents. L’oca o el parxís són divertits, no requereixen de massa concentració i a més ajuden a la memòria i a la motricitat. Per la seva banda, els escacs i les dames necessiten una major concentració i mantenen la ment encara més en forma.

Jocs basats en nombres

La lògica, la memòria i el càlcul poden exercitar-se amb trencaclosques com els sudokus. Es tracta a més d’un tipus d’entreteniment més individual. A l’hora d’exercitar la memòria dels majors en Castellbisbal les activitats en grup són les nostres preferides. Però el temps que cada resident prefereixi passar en la seva pròpia companyia també és molt valuós i ha de ser respectat.

Jocs de paraules

Sopes de lletres, autodefinits i fins i tot la lectura ajuden a mantenir el cervell actiu. Qualsevol d’aquestes activitats ha de formar part de la rutina diària de les persones majors que visquin en una residència.

En Palau Can de Sunyer atenem totes les necessitats dels nostres residents, tant les mèdiques com les socials. I, en el cas dels jocs per activar la memòria, complim amb ambdues coses al mateix temps. Contacta amb nosaltres i demana’ns tota la informació que necessitis.

Etiquetes:
,

Entrades relacionades