Per què és convenient tenir activitat física i intel·lectual?

Per què és convenient tenir activitat física i intel·lectual

Per què és convenient tenir activitat física i intel·lectual?

L’activitat física i intel·lectual és fonamental en totes les etapes de la vida, també en la Tercera Edat. Conèixer els beneficis que aporta sempre és convenient per no tenir problemes.

Beneficis de mantenir una alta activitat física i intel·lectual en la Tercera Edat

Durant la Tercera Edat, és més important si cap cuidar-se. Per tant, mantenir una certa activitat física i intel·lectual (en la mesura de les nostres possibilitats) és positiu per dues raons:

  1. Activació del metabolisme i tonificació del sistema muscular. En definitiva, el nostre organisme funcionarà millor i es conservarà durant més temps. Això és fonamental per mantenir una qualitat de vida.
  2. Es mantenen les capacitats cognitives durant més temps. Aquest aspecte és fonamental, atès que les probabilitats de patir algun tipus de demència es redueixen. Tindràs més habilitats intel·lectuals durant més temps.

Per tant, realitzar aquest tipus d’activitat és saludable i altament recomanable. Avui les persones són conscients d’aquesta necessitat i tendeixen a cuidar-se més. L’augment de l’esperança de vida ha contribuït a ampliar les possibilitats disponibles.

Pautes de comportament

Moltes persones es pregunten quin tipus de pautes de comportament han de seguir. En la majoria dels casos, serà suficient amb el sentit comú. Altres vegades, és bo comptar amb assessorament especialitzat.

Si tens algun tipus de contraindicació física, el millor és que consultis un especialista. Potser no pots córrer o fer llargues passejades, però sí fer exercicis al gimnàs de la residència. El doctor o fisioterapeuta pot confeccionar una taula d’exercicis a la teva mida.

La segona pauta que has de considerar és la necessitat de ser constant. No en va, aquest tipus de qüestions són importants perquè l’activitat doni els seus fruits. De poc serveix iniciar-la i saturar-se als dos dies per falta d’interès. Tingues en compte que els efectes de l’activitat es noten passats uns dies.

El tercer punt, relacionat amb el segon, és el d’intentar fer coses que ens agradin. No ens enganyem, si ens agrada jugar a les cartes, és més fàcil aquesta activitat. El mateix succeeix amb passejar o córrer. Per tant, el millor és triar algunes activitats que ens agradin.

Qué aporten les residències de la Tercera Edat

La activitat física i intel·lectual és convenient i hi ha llocs on és més fàcil realitzar-la. Si ets una persona gran o tens un ésser estimat en aquestes circumstàncies, a Palau de Can Sunyer et podem ayudar.

Som una residència de la Tercera Edat que disposa de residència permanent i centre de dia. Comptem amb una àmplia oferta d’instal·lacions, amb cuina pròpia, metge, fisioterapeuta, psicòleg, serveis de podologia i perruqueria i un ampli ventall d’activitats.

Un altre aspecte important del centre és la ubicació. Estem ubicats al Massís de Montserrat, a mitja hora de Barcelona i a un bonic marc paisatgístic. Aquest és un lloc ideal per viure amb tranquilitat.

Si busques una residència amb totes les prestacions, no dubtis a contactar-nos. Estem convençuts que et podem proporcionar el que estàs buscant.

Entrades relacionades