Activitats creatives per a majors

activitat creatives

Activitats creatives per a majors

Segur que ja has vist algunes de les activitats creatives per a majors que hem realitzat a la nostra residència Palau de Can Sunyer. Els nostres residents són tots uns artistes i desprenen creativitat pels quatre costats. A Palau de Can Sunyer apostem per aquest tipus de teràpies creatives. Aporten una sèrie de beneficis als nostres majors que, en aquest article, t’explicarem. Així que no et fem esperar més. T’ho expliquem tot sobre les activitats creatives per a majors.

La importància de les activitats creatives per a majors

Actualment, vivim en una societat envellida. Doncs la nostra esperança de vida s’allarga i els naixements cada vegada són menys. Per aquesta raó, s’han començat a desenvolupar diferents formes d’intervenir en aquest envelliment buscant la millora de la qualitat de vida de l’adult.

En aquest punt de millorar la qualitat de vida de la gent gran, entren els beneficis de les activitats creatives. Aquest tipus de teràpies són de vital importància perquè amb exercicis creatius som capaços de pal·liar o frenar el deteriorament cognitiu.

Aquestes activitats tenen una funció d’estimulació cognitiva. A més, permet que el nostre gran tingui una millora contínua. Gràcies a això, els majors intentaran esforçar a el màxim de les seves capacitats, s’adaptaran a l’entorn i modelaran la seva vida. A més, per a realitzar aquest tipus d’activitats no cal tenir coneixements artísitics. Els mètodes que s’utilitzen són senzills i els pot practicar qualsevol persona, independentment del seu grau de coneixement.

Aquests exercicis creatius juguen un paper fonamental en el procés d’envelliment. Actuen en diverses àrees: física, afectiva, mental i social. És per aquest motiu que a Palau de Can Sunyer realitzem certs tallers i programes centrats en activitats creatives.

Quins beneficis aporten les activitats creatives?

Existeixen una multitud de beneficis que aporten les activitats creatives als nostres majors. A contiuació, t’enumerem alguns dels que considerem més importants.

  • Treballar la confiança de la pròpia persona
  • Millora l’autoestima
  • Sentir-se autorealitzat i feliç
  • Afrontar noves situacions
  • Expressar l’estat d’ànim sense necessitat d’explicar res
  • Millora la concentració

Tipus d’activitats creatives per a majors

Algunes de les activitats creatives per a gent gran que hem realitzat a la nostra residència, són les següents:

Manualitats amb llana

Aquesta és una de les activitats creatives que hem desenvolupat últimament. Va consistir en realitzar un gerro amb llana i, posteriorment, afegir-li unes branques de decoració. ¡Van quedar preciosos!

actividades creativas

Decoració de tests

Per donar-li un toc d’alegria als típics testos, vam decidir pintar-los. Els residents es van encarregar de decorar-los al seu gust i el resultat va ser increïble.

actividades creativas

Dibuixos

Cada vegada que s’aproxima alguna celebració intentem plasmar-ho amb algun dibuix. El dia de Sant Jordi els nostres residents van realitzar dibuixos de roses.


Aquests són alguns dels exercicis creatius per a majors que et proposem. Hi han moltes més. A més, ara coneixes realment que beneficis aporten aquests exercicis als nostres majors. Esperem que us hagi servit d’ajuda l’article. Si tens qualsevol dubte, pots posar-te en contacte amb nosaltres.

Entrades relacionades