Activitats físiques per a persones amb demència o alzheimer

Activitats físiques per a persones amb demència o alzheimer

Activitats físiques per a persones amb demència o alzheimer

Les activitats físiques per a persones amb demència o alzheimer són variades. N’hi ha centrades per diferents parts del cos, i busquen rehabilitar el moviment i millorar l’autonomia d’aquestes persones. Es poden fer fins i tot quan aquestes síndromes són una mica més avançats i, sobretot, si hi ha ajuda d’un professional o familiar al seu costat.

Actividades físiques que poden fer les persones amb un estat avançat de demència o alzheimer:

Hem centrat aquestes activitats sobretot en mans i braços ja que és el que més autonomia els pot donar. També els beneficia a l’hora de socialitzar. Per passejar, l’ideal és anar juntament amb altres persones grans, familiars o personal qualificat d’un centre de majors.

Ordenar i doblegar ropa

Esta tasca és millor fer-la al costat de familiars i a casa, sobretot quan s’està en un centre de dia. És important que la persona ens parli de la seva roba i el que li agrada posar-se perquè sigui més còmode o li sembli més bonic per adequar-nos a això. A més, així també es poden rememorar coses. No cal que les duplicitats siguin perfectes, tan sols que ho intenti i es senti independient.

Anudar diferents tipus de teles

Aquesta activitat tan fàcil ajuda a millorar la coordinació de mans, dits i canells. Es pot afegir dificultat si la persona coneix diferents tipus de nusos. A més, tocar cordes o diferents teles pot fer-li rememorar records relacionats amb elles. Aquests disparadors són com teràpies de reminiscències. El tacte els pot ajudar a recordar roba que portaven en la seva joventut o en dates assenyalades. Per això cal variar en elles. A més de poder ensenyar-li nusos nous a la persona, també se li pot demanar que la desanudi com a resolució d’un conflicte. Així, la persona amb demència o alzheimer sentirà que li estan demanant ajuda i que pot resoldre-ho. Guanyarà en autoestima i això generarà felicitat. És una de les millors activitats físiques.

Barajar cartes, jugar a trobar parelles i solitarios

Una altra bona activitat física per posar en marxa les mans és la de remenar cartes. Es pot fer amb tota la baralla completa o només amb unes poques. És una altra forma de demanar ajuda amb una tasca a aquestes persones i disminuir el sentiment de molta gent gran que és: destorb. Els agrada sentir-se estimats pel que fan, així que si a la residència van a jugar a les cartes, li pots demanar a algú amb demència o alzheimer que estudiï. També hi ha jocs als que poden jugar després de remenar. Els més òptims són el solitari i jugar a trobar les parelles de cartes. Tots dos és millor jugar-los després d’un intens remeneix.

Si vols portar al teu familiar amb demència o alzheimer a una residència a fer activitats físiques prova a Palau de Can Sunyer. Tenim uns professionals altament qualificats treballant amb nosaltres. Oferim serveis de perruqueria, assistencials i fisioteràpia. A més, fem avaluacions i tractaments per a aquestes afeccions neurològiques i més. Contacti’ns en cas de tenir algun dubte. I, per descomptat, seguiu llegint el nostre blog, on trobareu informació d’utilitat.

Entrades relacionades