Activitats musicals per a gent gran

Activitats musicals per a gent gran

Activitats musicals per a gent gran

En un article anterior parlàvem dels beneficis de la música en persones grans. Per això, en aquest post, hem recopilat algunes activitats musicals per a gent gran que l’ajudaran a aconseguir els beneficis que aporta la música: estimulació cognitiva, activitat física i emocions i pensaments.

Un dels aspectes positius que aconsegueix la música és la de millorar la comunicació amb la persona gran amb la qual comparteixes temps. Si el que vols és treure-li un somriure a la persona estimada, posa-li música. Estem segurs que aconseguiràs donar-li un moment de felicitat i benestar. Has de pensar que la música evoca pensaments i emocions que potser ja no recordava. Per aquesta raó, t’animem a que li posis la seva cançó preferida i deixis que sorgeixi la màgia. A continuació, t’expliquem algunes activitats musicals per a gent gran.

Quines activitats amb música puc fer amb la gent gran?

Com ja et vam explicar anteriorment, cada persona és un món. Per tant, abans de posar en pràctica aquestes activitats musicals per a gent gran, dedica temps a conèixer el gust de la persona. De res servirà que posis cançons que creguis que li poden agradar. Les persones grans poden tenir gustos diferents. Pots tenir un avi rocker o, potser, un rumbero. Per aquesta raó, pregunta i investiga. Busca aquestes cançons que li fan somriure. Quan aconsegueixis tenir una llista de cançons, proposa-li fer una activitat. Segur que accepta.

Bingo musical

Aquesta és una de les activitats que ajudarà a exercitar la ment. Per dur a terme aquesta activitat, es requereix una mica de preparació prèvia. Coneixem el típic bingo de nombres. Doncs aquesta activitat és igual però amb els títols de cançons. En un full escriu títols de diverses cançons que la persona gran conegui. Després posa les cançons d’una en una. L’ancià haurà de ratllar amb bolígraf o posar una fitxa sobre la cançó, si ha sonat.

Anem a ballar!

Si ja coneixes la seva cançó favorita, dóna-li al play i comença a ballar amb ella (sempre que el seu estat de salut ho permeti). A més, en aquest moment de complicitat pots demanar-li que t’ensenyi a ballar com ho feia. També pots preguntar-li si es recorda de amb qui la va ballar per primera vegada. És un bon moment per gaudir.

Quina cançó és?

Una altra de les activitats musicals per a gent gran que pots fer és aquesta. En aquest cas, faràs servir la música per activar la memòria. Pots posar una cançó i demanar-li a veure si recorda el títol de la cançó o la tornada.

Aquestes són algunes de les activitats amb música per a majors que et proposem. Com ja coneixes els beneficis que ens aporta la música, pots innovar i proposar activitats diferents que se t’acudeixin. Creiem que és una bona opció per compartir moments amb el teu ésser estimat. Intenta comprovar els beneficis que aporta la música en les persones grans i veuràs com el seu estat d’ànim canvia. Si tens algun dubte, pots contactar amb nosaltres.

Entrades relacionades