Àlbum de fotos contra la pèrdua de memòria: exerciten la ment i donen felicitat

Àlbum de fotos contra la pèrdua de memòria: exerciten la ment i donen felicitat

És vital l’ús de fotos contra la pèrdua de memòria. Crear un àlbum per a les persones grans que estan a la residència els donarà tot el que necessiten. Cada foto serà un exercici per recordar. Un que necessiten.

Fotos contra la pèrdua de memòria: com crear un àlbum

La creació de l’àlbum pot ser al costat d’aquesta persona gran o es pot fer de forma independent però sempre tenint en compte les seves necessitats. L’àlbum ha de ser senzill i el millor és utilitzar una foto per pàgina, per evitar que hi hagi una barreja d’èpoques. Les fotos han de ser grans si aquesta persona té problemes per a la vista. Es pot realitzar digitalitzant les fotos i ampliant-les. Hi ha serveis per a això. El millor és donar-li també un ordre. Ja sigui cronològic o per famílies.

Això pot ser una activitat que ajudi a combatre la soledat, però tenir l’àlbum també és una forma de tenir cura de la persona gran. Un àlbum de fotos és una bonica manera de recordar tant moments bons i com a persones estimades. A més, el suport visual és molt important perquè facilita l’exercici de la memòria. Suposa un esforç dels processos cognitius i això decelera els símptomes.

Fotos contra la pèrdua de memòria: Utilitza l’àlbum

L’àlbum de fotos pot ser utilitzat durant les visites al familiar o per ell mateix quan vulgui. Allò ideal és que identifiqui quines persones surten a les fotografies, de quina època és la foto, què feien en aquell moment i si recorda alguna cosa més. Amb el temps serà més difícil, però l’àlbum farà guanyar molt de temps. Sempre es poden fer més d’un, però és important que tinguin dedicació.

Els beneficis d’utilitzar les fotos contra la pèrdua de memòria

A més d’enfortir els processos neuronals, també formen part d’un altre tipus de cures. Les emocionals. Veure als seus éssers estimats i reconèixer-los els farà molt feliços. Ser capaços de fer-ho sols els donarà independència i se sentiran en forma. I si ells no poden fer-ho, ajudar-los i crear aquesta imatge al cap, també serà bo. Cal no oblidar que les persones amb pèrdua de memòria pateixen per això i això els pot crear arrencades d’ira, per això, l’àlbum, els ajuda a gestionar les seves emocions. Sobretot experimentaran les bones. En la vellesa cal evitar sentir emocions negatives com estrès, ira o tristesa. És el moment de gaudir del que queda de vida sense preocupacions.

Viure a Palau Can Sunyer és beneficiós

Si el que vols és guanyar en qualitat de vida o afavorir la d’un ésser estimat, a Palau Can Sunyer et podem ajudar. Comptem amb un centre residencial de dia o jornada completa amb totes les comoditats en les proximitats del Massís de Montserrat. Per descomptat, donem suport a l’ús de fotos contra la pèrdua de memòria i la persona gran podrà tenir el seu àlbum per recordar. T’animem a que contactis amb nosaltres per conèixer totes les possibilitats que tens al teu abast sense compromís.

Entrades relacionades