Aliments que ajuden al cervell

Aliments que ajuden al cervell

Aliments que ajuden al cervell

Hi ha aliments que ajuden al cervell i, sobretot, a millorar els seus processos cognitius quan tenim més edat. Som el que mengem. I cal donar-li importància necessària abans que comencin a haver-hi signes de deteriorament dels processos mentals a ser possible. I quan ja s’estigui en aquest moment, el canvi ha de fer-se sense dubtar-ho. Hi ha diferents formes de combinar-los en la dieta diària per obtenir tots els macronutrients, vitamines i calories necessàries per fer-nos millorar a nosaltres i als nostres.

Aliments que ajuden al cervell: escarola

Menjar escarola diàriament té multitud de beneficis. S’aconsegueixen uns resultats analítics esplèndids ja que combina l’ésser saciant amb tenir un gran poder nutritiu. És especialment recomanada a l’hivern. Té un preu baix i el temps de preparació en un plat també ho és.

La escarola, com més verdures de fulla verda com l’alfàbrega o l’enciam romana, tenen un compost anomenat àcid chicorico. Hi ha nombrosos estudis que el relacionen amb una reducció de la pèrdua de memòria associada a l’Alzheimer i també, d’altres afeccions neurodegeneratives.

Altres virtuts que també posseeix:

  • Vitmaina K. Posseeix l’efecte de millorar la coagulació de la sang. Això prevé coàguls que podrien resultar en ictus i, al seu torn, en síndromes i malalties neurodegeneratives.
  • Diversos minerals. Un gran benefici de l’escarola. Les quantitats de potassi i manganès que conté, aporten un efecte relaxant perquè el funcionament del sistema nerviós sigui correcte. Per tant, és el menjar ideal si es volen fer exercicis de memòria a posteriori.

Aliments que ajuden al cervell: tomàquet

El licopè que contenen en els tomàquets ha fet que guanyi el nom de superaliment. Menjar tomàquets, gràcies a aquesta substància, redueix el risc de vessament cerebral. El tomàquet ha demostrat no només ser un dels aliments que ajuden al cervell i a la memòria, sinó també per prevenir malalties derivades d’accidents cerebrovasculars o ictus, igual que l’escarola. Les seves propietats antioxidants s’encarreguen d’això. El licopè, es manté en el tomàquet quan està cuinat, de manera que es pot introduir en la dieta com més agradi, tot i que, ja que hem esmentat també l’escarola, en amanida, cru, és una forma fácil.

Alimentos que ajuden al cervell : nous

Les nous contenen quantitats altes d’omega 3, omega 6 i vitamina E. Aquests tres elements són essencials per a la funció neuronal, fent d’aquest fruit sec, el pilar de l’alimentació de la tercera edat. Les nous ajuden a desenvolupar la memòria i afavoreixen l’aprenentatge a curt termini. El lleuger efecte antidepressiu que produeixen també és digne de menció. Per això, es recomanen diàriament, com 3 o 4 nous al dia.

Tots aquests aliments poden ser combinats en un mateix plat: una amanida mediterrània, que és considerada una de les millors dietes.

Per descomptat, a Palau de Can Sunyer, els nostres professionals ja coneixen les virtuts de tots. Saben què aliments ajuden al cervell i per això creen dietes riques en ells per millorar la salut dels residents, ja siguin permanents o temporals. Cal protegir el cervell de les persones de la tercera edat i ajudar-los a que mantinguin per molt temps les seves capacitats per així recordar i viure els seus dies tranquils, descansats i deixant-se cuidar.

Entrades relacionades