Animació sociocultural a la tercera edat

animació sociocultural a la tercera edat

Animació sociocultural a la tercera edat

L’animació sociocultural a la tercera edat actua com un element que afavoreix la integració de les persones gràcies a realitzar activitats d’oci. A més, l’animació sociocultural també ajuda a mantenir l’autonomia personal, prevé el senderisme, facilita la relacions socials, etc.

Per aquesta raó, veiem convenient, escriure un article sobre l’animació sociocultural a la tercera edat. Trobaràs tota la informació relacionada amb el seu significat, la seva importància en la vellesa i els seus objectius principals. T’animem a que continuïs llegint l’article!

Què és l’animació sociocultural?

Estem segurs que has escoltat moltes vegades aquest concepte, però, realment coneixes el seu significat ?. Doncs bé, l’animació sociocultural a la tercera edat és un conjunt d’activitats que es exercir sobre un grup de persones per promoure la seva participació activa i, d’aquesta manera, desenvolupar-se socialment i culturalment.

A continuació, t’expliquem algunes de les activitats socioculturals que poden practicar les persones grans de la nostra residència:

 • Activitats culturals: aquest tipus d’activitats afavoreixen el desenvolupament de la imaginació i amplia el coneixement. A la nostra residència realitzem excursions perquè els nostres residents gaudeixin i aprenguin coses noves.
 • Activitats lúdiques: gràcies a les activitats realitzades a l’aire lliure aconseguim que els nostres residents obtinguin diversió i entreteniment.
 • Activitats manuals: els exercicis manuals ajuden sobretot a acte-reforçar-se a través de la creació artística. A més, ens aporten beneficis a nivell mental i físic.
 • Expressió corporal: les activitats d’expressió corporal ajuden al fet que la nostra gent gran desenvolupin la seva sensibilitat, imaginació i comunicació. Per això, els exercicis de mímica són un recurs perfecte per posar-lo en pràctica.
 • Activitats musicals: les teràpies musicals augmenten la interacció i comunicació social. Per tant, són una oportunitat perfecta per trencar l’aïllament i millorar l’autoestima.
  La importància de l’animació sociocultural

La pràctica d’activitats d’animació sociocultural són perfectes per a la gent gran. Busquem oferir-los experiències d’aprenentatge i desenvolupament personal en aquesta etapa dura com és la vellesa. I ho fem de la millor manera possible, mantenint un entorn estimulant adequant a les seves necessitats. Tot amb la finalitat d’aconseguir el benestar per als nostres residents.

Objectius de l’animació sociocultural

Ara que ja coneixes una mica més sobre l’animació sociocultural a la tercera edat, és important que sàpigues els objectius que ens proposem amb la seva pràctica. Te’ls detallem a continuació:

 • Donar vitalitat als nostres residents: busquem potenciar les seves habilitats personals, autonomia, autoestima i per aconseguir-ho ens ajudem d’exercicis físics i mentals adequats a cada persona.
 • Millorar la qualitat del seu temps lliure: oferim una àmplia varietat d’activitats culturals i creatives pensades perquè puguin gaudir del seu temps lliure.
 • Augmentar les relacions socials: les activitats en grup ajuden moltíssim a reduir l’aïllament, per tant, generem entorns on es faci una participació activa de cada resident.
 • Crear una alternativa a la visió negativa de la vellesa: ho fem gràcies a l’aprenentatge continu i la realització d’activitats lúdiques.

Fins aquí l’article sobre l’animació sociocultural a la tercera edat. Esperem que us hagi servit d’ajuda. Si tens qualsevol dubte, posa’t en contacte amb nosaltres.

Entrades relacionades