Autoestima a la tercera edat

autoestima

Autoestima a la tercera edat

A la tercera edat, l’autoestima de la gent gran es pot veure afectada i reduir-se. Per què? La raó és molt senzilla. Els nostres majors veuen com les seves capacitats tant físiques com mentals no són les mateixes d’abans, és a dir, han disminuït. A més, en aquesta etapa de la vellesa, pateixen pèrdues importants ja siguin d’amics, coneguts o, fins i tot, cònjuges. L’autoestima també es veu afectada quan viuen amb les seves famílies perquè se senten poc útils i no se’ls té en compte.

En aquest article, et donarem informació sobre l’autoestima en la tercera edat. No t’ho perdis!

Quines conseqüències té la baixa autoestima?

Quan la gent gran s’adona que les seves capacitats físiques disminueixen genera emocions negatives. En alguns casos, pot generar ansietat i, això, comporta l’aïllament, l’apatia i, en casos greus, pot derivar en una depressió.

En els casos de gravetat, la depressió pot complicar la seva salut. A més, l’índex de mortalitat s’incrementa en persones de la tercera edat que se senten sols.

A les nostres mans està que els avis no pateixin aquestes emocions, per tant, hem de ajudar-los a que tinguin una bona qualitat de vida i mantinguin la seva independència en ambients segurs. A Palau de Can Sunyer, els grans poden compartir interessos amb altres persones de la seva mateixa edat i tindran un equip professional que atendran les seves necessitats.

Què més he de saber?

Com ja hem dit, entrar en aquesta etapa de la tercera edat genera una disminució de la independència donades per la pèrdua de capacitats tant físiques com mentals o per malaltia. Moltes vegades, aquesta independència és robada pels propis fills que impedeixen als seus pares realitzar activitats per a les quals estan capacitats.

Per tant, hem d’entendre que no podem fer tot per ells. És obvi que persones de la tercera edat necessitaran ajuda per poder realitzar algunes activitats. Però no per això hem de privar-los de les coses que poden fer per si sols. Per aquesta raó, cal permetre que realitzin activitats rutinàries (sempre que puguin fer-ho).

Per mantenir l’autoestima dels nostres éssers estimats és important cuidar la seva salut emocional. Per això, el contacte social és molt important en la tercera edat. Les persones que mantenen relació amb altres persones, fan noves amistats, comparteixen gustos i interessos amb altres, són molt més feliços. No obstant això, també és molt important mantenir el contacte familiar i passar temps amb ells.

Fins aquí l’article sobre l’autoestima en la tercera edat. Esperem que us hagi servit d’ajuda i tinguis tota la informació que necessitaves. Si tens qualsevol dubte o consulta, pots posar-te en contacte amb nosaltres. Estarem encantats de poder atendre’t en el que sigui necessari.

Et deixem alguns articles que poden ser del teu interès. Fes-li un cop d’ull:

Per què és necessària una residència per a gent gran?

Com tenir una bona memòria en la gent gran?

Tot el que has de saber sobra la diabetis en gent gran

Etiquetes:

Entrades relacionades