Beneficis de la tecnologia en la tercera edat

Beneficis de la tecnologia en la tercera edat

Beneficis de la tecnologia en la tercera edat

Internet és un món que ha arribat aviat per a alguns i tarda per a altres. Als nostres majors els encanta descobrir aquest nou món, encara que de vegades els resulti una mica complicat entendre-ho. Els beneficis de la tecnologia en la tercera edat són molts, i val la pena conèixer-los.

Quins són els avantatges de la tecnologia en la tercera edat

La tecnologia ha millorat les nostres vides, d’això no hi ha dubte. Avui podem realitzar qualsevol gestió a través del mòbil, mantenir-nos sempre en contacte amb els que més volem, fer-nos controls de salut i buscar informació de qualsevol tipus. No cal pensar que els nostres grans no necessiten tot això. És clar que sí! Encara que només sigui per a entreteniment, però ells es mereixen el millor. I la tecnologia és una d’aquestes coses. Aquests són tots els beneficis que poden tenir al utilitzar-la:

Millora la seva memòria

La memòria és una de les primeres afectades quan arribem a la vellesa. Trobar mètodes de millorar-la o, almenys de mantenir-la, ajudarà als nostres majors a tenir una millor qualitat de vida. Els jocs i altres activitats per aconseguir-ho que es troba a Internet han resultat ser molt efectius. Fins i tot metges i especialistes els fan servir. Un dels avantatges de tecnologia en la tercera edat.

Entreteniment

Ser gran no significa haver perdut l’interès per les coses. Igual que a nosaltres ens encanta veure vídeos a Youtube o buscar receptes o qualsevol altre tipus d’informació, els nostres grans tenen també els seus dubtes i inquietuds. Per què no poden fer-ho amb l’Internet? És clar que sí!

Desenvolupament cognitiu

Aprendre a utilitzar Internet o una tablet pot resultar una mica tediós arribats a certa edat, però fer-ho afavoreix al sistema cognitiu. Esforçar-se per buscar maneres de resoldre fallades o de trobar alguna cosa que busquen farà que els nostres majors treballin la ment, alguna cosa sempre beneficiós.

Sentit de superació

Millorar l’autoestima en la tercera edat no és fàcil, però amb activitats com aprendre a utilitzar la tecnologia, podran superar-se a si mateixos i aconseguir un sentiment d’afany de superació i elevar la seva autoestima.

Contacte amb familiars

Aprendre a utilitzar la tecnologia en la tercera edat ajudarà els més grans a contactar amb els seus familiars sempre que ho desitgin en comptes de sol seure en una cadira a esperar una visita. La família és molt important en aquesta etapa de la vida, ja que el fa sentir-se estimats, com sempre ho han estat i tal i com es mereixen.

Trobar vells amics

Si una cosa tenen els grans és la seva bona memòria per recordar els noms d’aquells que van formar part de la seva vida. Una vegada que comencin a fer servir Internet i xarxes socials se’ls obrirà un món que van ser importants per a ells. Ara que ja saps l’important que és la tecnologia en la tercera edat, és el moment que entre tots ajudem als nostres familiars a endinsar-se en aquest món nou per a ells.

A Palau de Can Sunyer tenim activitats relacionades amb la tecnologia i per descomptat, ajudem a tots aquells que volen aprendre a usar-la. Perquè millorar la qualitat de vida dels residents és la nostra prioritat.

Entrades relacionades