Beneficis de ser atès en una residència d’avis a Olesa

beneficios residencia de ancianos

Beneficis de ser atès en una residència d’avis a Olesa

En moltes ocasions, els familiars que es veuen en la necessitat de portar als seus majors a una residència d’ancians es senten culpables. Les idees que acompanyen a aquesta emoció solen estar relacionades amb l’abandonament. O amb no fer tot el necessari. Hi ha famílies que creuen que, si s’esforcessin, podrien fer una mica més.

No obstant això, ser atès en una residència d’ancians a Olesa té una gran quantitat de beneficis, com la reducció de l’estrès familiar que suposa no poder oferir una atenció professional a l’ancià a casa. Aquest tipus d’ansietat per perfeccionisme ha acabat amb gran nombre de famílies.

Enumerem a continuació els beneficis de ser atès en una residència d’ancians a Olesa.

Sociabilització

Existeixen diversos estudis sobre envelliment actiu que mostren que un 60% de les persones majors que viu a les seves cases i tenen problemes de mobilitat tendeixen a no sortir. Es tracta de persones que superen els 85 anys que es reclouen voluntàriament. Això sol derivar en problemes de salut mental.

No obstant això, les residències de majors afavoreixen la sociabilització. Els residents es relacionen amb unes altres persones, juguen a jocs de taula o passegen. La seva qualitat de vida, en definitiva, millora.

Estimulació cerebral

Ser atès en una residència d’ancians a Olesa assegura que el resident estarà sempre controlat per un equip de professionals. Educadors socials i psicòlegs  organitzaran activitats que mantinguin en funcionament les ments dels residents.

Algunes d’aquestes activitats són a més molt socials, com aprendre els noms d’altres residents o assistir a classes de gimnàstica en grup.

Dieta equilibrada

Quan un ancià es queda a casa la seva alimentació pot ressentir-se. Si viu sol potser deixa de cuinar. Si està amb la família, potser no menja els aliments més adients per a cuidar de la seva salut, perquè el ritme de vida d’avui dia, no ens permet atendre a les necessitats alimentàries de tots els membres de la família. Ser atès en una residència d’ancians a Olesa garanteix una alimentació equilibrada, sana i adequada per a cada resident, segons les seves necessitats particulars.

Millorar la salut

La salut dels ancians sovint és la menys considerada. Ells tenen les seves xacres i, quan més temps passa, pitjor es troben. En alguns casos fins i tot es parla de mala salut de ferro. Però el fet és que més d’un 40% de les altes en hospitals al nostre país corresponen a ancians, sense estar realment curats al cent per cent. Això de vegades, fa que tornin a casa amb les mateixes malalties que abans. Per això, ser atès en una residència d’ancians a Olesa és sinònim d’atenció mèdica permanent.

Els nostres serveis mèdics no solament exploren als residents, sinó que cuiden que prenguin la seva medicació.

Conclusió sobre els beneficis de ser atès en una residència d’avis a Olesa

El fet és que l’amor familiar no substitueix, en moltes ocasions, a l’experiència mèdica. Tampoc és capaç de substituir una vida social activa amb persones de la mateixa edat, que s’entenen i s’ajuden. El control de la dieta i de la medicació, les instal·lacions adequades i la vigilància constant d’un equip de professionals són garantia de salut i millor qualitat de vida.

A més, a Palau de Can Sunyer, el nostre horari de visites és molt ampli. Perquè sabem que tota la nostra cura no pot reemplaçar a l’estima de pròpia família, però si complementar-se. Per això, t’animem que ens vinguis a conèixer.

 

Entrades relacionades