Com aixecar a una persona gran?

¿Cómo levantar a una persona mayor?

Com aixecar a una persona gran?

És molt probable que t’hagis trobat amb alguna situació així si convius o passes temps amb una persona de la tercera edat. És normal que amb l’envelliment l’ancià perdi les seves capacitats, tant físiques com cognitives. Per tant, aquesta pèrdua de capacitats comporta una reducció de la seva mobilitat.

En aquest article, t’explicarem com has d’aixecar a una persona gran des de diferents posicions. Doncs sabem la importància de donar-li unes cures adequades al teu ésser estimat. D’aquesta manera, garantirem el seu benestar i reduirem els riscos amb què es troben cada dia.

Pèrdua de mobilitat en ancians

La pèrdua de mobilitat suposa una de les principals limitacions què una persona gran ha de fer front. Com ja hem dit, les capacitats físiques es deterioren pel que es perd força i massa muscular. Com és lògic, això pot portar conseqüències negatives per a l’ancià. Per exemple, caigudes, ensopegades i altres ensurts que estan relacionats amb la mobilitat i que poden tenir conseqüències negatives per al major.

A continuació, us explicarem com has aixecar a un ancià depenent del lloc on es trobi. No t’ho perdis!

Com aixecar a una persona gran del sòl?

Aquesta és una situació bastant freqüent. Els passos que has de portar a terme són els següents:

  1. Situa’t a prop de l’ancià que és a terra.
  2. A continuació, l’incorporem per posar-lo en posició d’assegut.
  3. Un cop col·locat en aquesta posició, necessitarem l’ajuda d’una cadira o caminador on l’ancià pugui recolzar-se. En cas de no tenir-ho, ens ajudarem de les nostres cames. Posarem els peus a banda i banda del maluc de l’ancià.
  4. Quan estiguem ben col·locats, doblarem els genolls i col·locarem les mans a l’alçada de la panxa.
  5. Finalment, estirarem els genolls, amb l’esquena el més recta possible, i l’asseurem en una cadira o l’ajudarem a caminar fins al punt que considerem.

Com aixecar a una persona gran del llit?

Una altra de les situacions amb què ens podem trobar és aixecar a l’ancià del llit. Els passos que has de seguir en aquest cas són:

  1. El primer pas és col·locar-li un braç darrere de l’esquena i l’altre sota de les seves dues cames.
  2. Un cop col·locats, ajudarem a l’ancià a desplaçar-se fins a la vora del llit, fins que li quedin les cames penjant.
  3. Posteriorment, l’ajudarem a tocar de peus a terra. Sempre estarem a prop per evitar una pèrdua d’estabilitat.
  4. L’últim pas serà col·locar-li una cadira a la vora de la per poder traslladar-lo.

Esperem que us hagi servit d’ajuda aquest article sobre com aixecar a una persona gran. Sabem que aquestes situacions es donen molt sovint i moltes vegades no actuem de la manera precisa. Això pot portar-nos a tenir lesions per no efectuar bé l’aixecament. Si tens algun dubte, pots consultar-nos.

Entrades relacionades