Com ajudar a la gent gran a sentir-se útils

Com ajudar a la gent gran a sentir-se útils

Com ajudar a la gent gran a sentir-se útils

Un dels majors desafiaments als quals s’enfronten les persones en arribar a la tercera edat és deixar de fer moltes coses que els feia sentir valuosos. Això pot influir de manera negativa en el seu amor propi i la seva autoestima pel que hem de fer tot el possible per ajudar a la gent gran a sentir-se útils.

Claus per ajudar a la gent gran a sentir-se útils

Les residències de gent gran són ideals per ajudar-los a que se sentin estimats i útils. En elles es té en compte a cada persona de manera individual i es treballa en les seves necessitats concretes. Aquestes són algunes de les coses que es poden fer:

Tallers

Els tallers ajuden a la gent gran no només a aprendre coses noves, com endinsar-se en el complicat món de la tecnologia. També els ajuda a elevar la seva autoestima, ja que es veuen capaços de fer coses noves i que la vida no s’acaba ni molt menys en arribar a la tercera edat.

A les nostres instal·lacions s’imparteixen diferents tallers als quals tots poden assistir-hi. N’hi ha de costura, Internet, pintura, lectura i molt més.

Activitats a l’aire lliure

Els nostres grans poden aprendre a gaudir de la vida i de la natura amb passejades per l’exterior. Fer-los veure que la seva companyia és del grat d’altres, és també una manera de fer-los sentir-se útils.

Donar-los autonomia

És cert que algunes de les persones que arriben a la tercera edat ja no poden valer-se per si mateixos, però per a aquells que sí poden encara, cal deixar-los fer certes coses.

Possiblement siguin més lents, o en ocasions els costi més del compte, però permetre que es banyin o que mengin sols no els farà sentir inútils.

La família juga un paper important

Ja en el segle XXI hem entès que ingressar als nostres éssers estimats en una residència no és ni de bon tros abandonar-los. Per això, les visites familiars són molt benvingudes al nostre centre, al Palau de Can Sunyer.

Com poden col·laborar els membres de la família per ajudar a la gent gran a sentir-se útils? Per exemple, poden demanar-los que llegeixin un conte als néts. Potser demanar-los que facin alguna cosa petita per nosaltres, com arreglar una polsera, un rellotge o donar-nos una recepta que ens agradava. Fer-los sentir que els necessitem és el millor regal i cura que podem oferir-li.

Assignar petites tasques

En una residència de la tercera edat es poden assignar tasques petites als pacients. Aquestes podrien ser regar les plantes un cop a la setmana, revisar que les habitacions estiguin ordenades, vigilar que tot estigui recollit abans d’anar a dormir.

Encara que són treballs dels quals s’encarrega el personal, permetre que ells facin una petita part pot ajudar a la gent gran a sentir-se útils.

Tots podem posar de la nostra part perquè els últims anys de vida d’aquells que més volem siguin de la major qualitat possible. Estàs disposat a posar el teu granet de sorra?

Si tens algun dubte o pregunta sobre com ens encarreguem dels nostres pacients, vine a visitar-nos. T’esperem!

Entrades relacionades