Com cuidar una persona gran a casa?

Com cuidar a una persona gran a casa

Com cuidar una persona gran a casa?

Potser aquesta pregunta està rondant pel teu cap i, per això, optes per l’opció de buscar a internet com cuidar una persona gran a casa. És molt probable que tingueu família que puguin necessitar de les vostres cures quan arriben a la tercera edat. Existeixen moltes opcions per tenir cura de persones grans des de portar-los a un centre especialitzat com Palau de Can Sunyer fins cuidar-los a casa teva.

Una cosa cal tenir clara, cuidar una persona gran a casa pot ser molt gratificant però també pot ser esgotador si la seva mobilitat és molt reduïda i és una persona dependent. En aquest article et donarem una sèrie de consells perquè sàpigues com cuidar una persona gran a casa. ¡Som-hi!

Consells sobre tenir cura de l’ancià a casa

No oblidis que moltes vegades el millor és optar per una residència d’ancians. Allà la gent gran estaran ateses 24h per especialistes del sector i tindran companys amb els quals compartir bons moments. A continuació, et donarem uns consells que t’ajudaran a saber com cuidar una persona gran a casa.

1. Coneix les necessitats que té el major

El més important és conèixer que necessita la persona gran de la que estàs a càrrec i saber amb quins recursos comptes. D’aquesta manera, és molt més fàcil organitzar-ho tot. Coneixeràs que pot fer cada integrant de la família pel major. A més, podràs buscar el que tu no pots oferir-li a l’ancià.

2. Compta amb ajuda de familiars

Per cuidar una persona gran a casa és molt necessari comptar amb l’ajuda de familiars. Cada un prendrà certes responsabilitats. Per tant, reuneix-te amb ells i estableix plans de com aneu a dur a terme la cura de l’ancià.

3. Crea una dieta equilibrada

Aquest consell és fonamental per tenir cura de la salut del major. A certes edats, hi ha la tendència de consumir menys aliments. En aquest cas, és recomanable fer una dieta per prevenir possibles problemes.

4. Cura de la higiene personal

Cal tenir molt en compte que hem de cuidar de la neteja personal de l’ancià. D’aquesta manera, prevenim certes malalties i, a més, estimulem els hàbits de vida saludable.

5. Passejades familiars

Si bé és cert que les passejades familiars són una de les activitats més reconfortants per a l’ancià. Hem de conèixer en quin estat es troba per poder dur-lo a terme. Aquesta activitat s’hauria de realitzar un cop a la setmana. Els especialistes en gerontologia estan d’acord que les passejades amb la família ajuden a l’ancià a estar en contacte amb l’entorn i permeten purificar els seus pulmons. Això sí, és important realitzar aquestes passejades en un lloc sa com pot ser la platja, riu o un passeig de muntanya.

Aquests són alguns consells que et donem perquè puguis cuidar una persona gran a casa. Recorda que a la nostra residència podem tenir cura del familiar que ho necessiti. Si tens algun dubte, pots contactar amb nosaltres.

Entrades relacionades