Com evitar la solitud en la vellesa

Com evitar la solitud en la vellesa

Com evitar la solitud en la vellesa

Quan la vellesa arriba, hi ha molts pensaments negatius que vénen amb ella. És normal sentir-se deprimit, poc útil, cansat, adolorit o fins i tot pot ser que la persona hagi perdut el seu cònjuge o algun fill i sentir-se sol. Com es pot evitar la solitud en la vellesa i amb això allunyar la resta de sentiments que no beneficien en res?

Quan la soledat arriba

A l’arribar a la tercera edat, les persones han dedicat la seva vida a altres: el seu cònjuge, els seus fills, els seus néts … No obstant això, amb el pas del temps, és possible que alguns d’aquests s’hagin anat, i que la resta tinguin la seva vida i no puguin dedicar tant de temps com els agradaria als seus estimats grans.

De vegades, podem donar per fet que estan bé, especialment si poden valer-se per si mateixos i tenen hobbies o ocupacions. Però no ens enganyem, se senten sols. I aquesta soledat pot portar amb si tristesa i fins i tot depressió. Què podem fer per ajudar-los?

És important que els familiars més propers tinguin petits detalls amb ells. És possible que amb la vida tan atrafegada que portem no puguem anar cada dia a veure’ls, però una trucada, una petita nota sota la porta, convidar-los a casa a dinar o treure’ls a fer una passejada, són petits gestos que els farà sentir-se estimats i valuosos.

També podem investigar quines activitats hi ha per als majors on vivim com excursions del imserso, tallers gratuïts, exposicions per a jubilats, etc. Per a nosaltres és fàcil fer-ho gràcies a Internet, cosa que possiblement ells no puguin investigar per si mateixos.

Es pot evitar sentir-se sol en la vellesa a les residències

Ningú millor que nosaltres coneix els seus familiars grans, per la qual cosa cal mantenir-los vigilats per saber si estan bé en tot moment. Si la solitud està començant a ser un problema, cal buscar solucions. Una d’elles podria ser pensar en una residència. Pot això afavorir a evitar la soledat en la vellesa? Sí, t’expliquem per què.

Es fan amics

A les residències sempre hi ha diverses persones amb diferents personalitats, així que no és difícil trobar algú amb qui encaixar i fomentar una amistat. D’altra banda, en tot moment hi haurà persones al seu voltant amb les que conversar o realitzar activitats.

Es realitzen activitats

Les activitats són una part important en les residències. A Palau de Can Sunyer per exemple, tenim diverses activitats diàries que es duen a terme en grups, bé sigui a l’interior o a l’aire lliure. Adaptem aquestes als gustos i necessitats de cada persona i són moments ideals per estar en companyia.

Es forma una família

Esmorzar, dinar i sopar junts és part de l’horari que els nostres majors tenen a Palau de Can Sunyer. Per a nosaltres és important que tothom es senti a casa, la seva casa, com una família. Els tractem de manera personalitzada i intentem crear un ambient familiar que és ideal per evitar la solitud en la vellesa.

Residència no ha de significar abandonament; de vegades és la millor opció per arribar on nosaltres no podem. Pots consultar-nos qualsevol dubte que tinguis abans d’ingressar a aquesta persona que tant vols. Però et prometem que estarà en bones mans.

Entrades relacionades