Com tenir una bona memòria en la tercera edat?

memoria

Com tenir una bona memòria en la tercera edat?

Moltes vegades tenir una bona memòria va molt relacionat amb gaudir d’una bona vellesa. La memòria és una capacitat bàsica que ajudarà a tenir una òptima qualitat de vida. Per aquesta mateixa raó, és molt important que s’exerciti per així aconseguir un envelliment actiu favorable.

En aquest article, et parlarem de com es pots aconseguir una bona memòria en la vellesa. Estem segurs que et servirà d’ajuda. Per això, t’animem a que segueixis llegint. ¡Som-hi!

Importància d’exercitar la memòria en la gent gran

Hem d’entendre que el cervell és un múscul. Per aquesta raó, hem de exercitar-lo perquè no s’atrofiï. És molt important que, independentment de l’edat que tinguem, ho fem. A Palau de Can Sunyer, realitzem molts tallers perquè els nostres residents posin en funcionament la seva memòria.

No obstant, també hi ha molts exercicis que es poden realitzar a casa. Per exemple, sopes de lletres, sudokus, jocs d’estimulació cognitiva, etc. Aquestes activitats ajuden a millorar l’aprenentatge i redueixen els canvis cognitius que poden anar associats a l’edat.

Doncs, molts dels canvis físics, socials i psicològics vinculats amb l’edat causen un efecte molt directe en la vida diària del nostre gran. Per això, també, poden repercutir en la seva qualitat de vida. Amb els tallers el que aconseguim és enfortir tant la seva capacitat física com psíquica. A més, fent pràctiques en grup ens ajudarà a millorar les relacions socials.

Trucs per exercitar la memòria en la gent gran

Hi ha infinitat de trucs per poder exercitar la memòria. Des d’activitats en grup, guiades, etc. fins a les que et proposarem a continuació, que són més individuals. Per tant, pren nota:

  • Utilitzar agenda i calendari. Es diu, i està comprovat, que com més sentits utilitzes en una acció, millor gravat queda a la memòria. Per aquesta raó, tota la informació que anotem en paper sobre esdeveniments o tasques que hem de fer, perduraran més en el temps i, per tant, en la memòria.
  • Bona alimentació. Potser et pots preguntar què té a veure l’alimentació amb la memòria. Doncs, deixam dir-te que té relació i molta. Per això, la nostra recomanació és que mengis tota classe de fruites i verdures, a més d’aquells aliments que contenen iode i fòsfor.
  • Exercici físic. Doncs sí, mantenir-se actiu ajuda a exercitar la memòria. A més, practicar activitats físiques també ajuda a cuidar la nostra salut. Per tant, t’animem a que evitis el sedentarisme.
  • Recordem més de forma visual. Moltes vegades oblidem on hem deixat les claus i tractem de recordar els passos que hem fet amb anterioritat. Doncs, el 80% de la memòria és emmagatzemada de forma visual. Per a aquest tipus d’oblits hem de mirar de visualitzar-nos mentalment per saber que estàvem fent en aquell moment.

Fins aquí l’article sobre la memòria en la gent gran. Esperem que us hagi servit d’ajuda tota la informació. Recorda, si tens qualsevol dubte, pots posar-te en contacte amb nosaltres. Estarem encantats d’atendre’t.

Entrades relacionades