Com triar una bona residència d’avis

Com triar una residència d'avis

Com triar una bona residència d’avis

Deixa’ns dir-te que la tasca d’escollir una residència d’avis a la que el teu familiar estigui el ben atès que necessita i mereix no és gens senzilla. De fet, és molt complicada perquè hi ha molts aspectes que considerar abans de realitzar l’elecció correcta.

No obstant això, no és fàcil triar en quina residència d’avis viurà una persona gran (però és una decisió molt i molt important) perquè hi intervenen molts factors tant, diguem-ne, físics, palpables, com emocionals. Des de Palau de Can Sunyer et recomanem que abans de prendre una decisió, meditis molt, i per això, et deixem una sèrie de coses que has de considerar.

Què has de considerar abans d’escollir la residència d’avis perfecta?

Té barreres arquitectòniques, o el major pot accedir-hi sense problema?

Hi ha molts centres de gent gran que sí, que compten amb bones instal·lacions, però no compten amb els mitjans necessaris perquè els grans puguin entrar i sortir sense problema. Per exemple, en el cas que l’ancià tingui una mobilitat reduïda i necessiti anar amb bastó o utilitzar cadira de rodes, el centre compta amb alternatives a les escales per a ells?

Una residència d’avis ha d’adaptar-se a les necessitats de cadascun dels seus (potencials) residents, siguin de menys mobilitat o de mobilitat nul·la. Ha de ser accessible, sobretot tenint en compte que la gent gran poden patir caigudes.

I l’interior? Naturalment, també hauria d’estar adaptat perquè els residents puguin moure’s per elles sense tenir cap problema. Compta amb baranes a l’exterior i a l’interior (com per exemple en el bany) per facilitar l’accés als grans? Que la residència d’avis compti amb tot l’equipament necessari per fer la vida més fàcil a la gent gran és fonamental.

Proporcionen teràpies per afavorir la independència de l’ancià?

En gran part, un dels majors problemes de la senectut (i el que fa que el gran no se senti bé amb si mateix) és que no se sent independent ni capaç de fer les coses per si sol, sigui per un problema físic o mental, com diferents demències.

Una residència d’avis hauria de poder proporcionar teràpies per fomentar aquesta independència tan necessària per al major, teràpies físiques en cas de problemes de mobilitat o físics i mentals perquè la gent gran siguin capaços de tractar aquelles afeccions que afecten tant a la psique.

Fomenten que els residents socialitzin entre si?

Això també és important. Compten amb espais per afavorir que els residents xerrin entre ells, juguin i facin diferents activitats en què es puguin relacionar entre ells de forma sana i saludable? Disposa d’un jardí exterior que pugui fer de zona de reunió a l’aire lliure?

Amb quin equip compta la residència d’avis?

Sense cap dubte, això és una de les principals coses que hauries d’esbrinar. Està capacitat el personal per tractar de forma humana amb la gent gran, sigui quina sigui la patologia que tinguin?

Si vols més informació, sempre pots venir a visitar-nos o fes-nos qualsevol consulta. Tens les portes obertes!

Entrades relacionades