Comunicar-se amb gent gran en residències

Comunicarse con gente mayor en residencias Comunicarse con gente mayor en residencias

Comunicar-se amb gent gran en residències

A vegades no és possible comunicar-se amb gent gran en residències cara a cara i cal buscar altres solucions. Perquè, abans que res, les persones que estan en residències, tot i que estan en boníssimes mans, requereixen de la família. Això sí, sempre tenint en compte les normes del centre.

Beneficis de comunicar-se amb gent gran en residències per mitjans que no són en persona

Si no es poden fer visites tan seguides, les trucades són l’afegit perfecte per relacionar-se amb aquest familiar gran que viu lluny. El fet de trucar vol dir que t’estàs prenent un temps per interactuar amb aquesta persona perquè l’estimes i t’importa. Això té increïbles beneficis sobre el seu benestar i salut que amb prou feines arribem a comprendre.

Hi ha alguns que augmentaran la seva autoestima perquè, després d’un petit aprenentatge, els donarà la independència del seu ús. Altres motiven i milloraran les seves relacions amb les tecnologies. I, totes, aporten afecte, calma i menys soledat.


Formes de comunicar-se amb gent gran en residències

Trucades de vídeo

Hi ha tablets i altres aparells com portàtils amb càmera, que permeten fer videotrucades. Hi ha moltes aplicacions com Skype i altres per a això, però també n’hi ha enfocades a persones de la tercera edat. Aquestes últimes tenen lletres més grans i menys botons. Són versions més simples i minimalísticas, perquè la persona gran que tingui aquesta tablet no necessita més opcions que les d’iniciar la trucada i penjar. Generalment, fer servir aquestes tecnologies requereix d’una visita prèvia per part de familiars i ajuda del personal del centre les primeres vegades, però són molt recomanades.

Trucades per telèfon

Clàssiques, però necessàries. Les residències tenen telèfons, però també n’hi ha que permeten mòbils particulars. Això sí, sempre caldrà fer les trucades dins de l’horari que estableix la residència. Cal respectar els horaris de menjar, migdiada o altres franges que ja estiguin ocupades per altres activitats. Cal que sigui així perquè no es pot alterar la rutina de les persones que viuen en una residència.

Àlbum de fotos

No és una comunicació en directe, però sí que es transmet informació. Els àlbums de fotos poden acompanyar-se de notes, ja siguin d’afecte com d’informació sobre les fotografies que contenen. Aquests missatges perduren i els ajuden quan necessiten sentir-se estimats.

Notes i cartes

És una forma similar a l’anterior. Es poden deixar notes i cartes durant les visites perquè després els familiars les puguin llegir i rellegir en els seus moments lliures. Sempre cal tenir en compte que han de ser escrits que puguin entendre, amb lletra acurada i ben gran.

Com és viure a Palau Can Sunyer

Si el que vols és guanyar en qualitat de vida o afavorir la d’un ésser estimat, a Palau Can Sunyer ho aconseguiràs. Comptem amb un centre residencial de dia o jornada completa amb totes les comoditats en les proximitats del Massís de Montserrat. Així no hi haurà problemes a l’comunicar-se amb gent gran en residències. T’animem a que contactis amb nosaltres per conèixer totes aquestes possibilitats que tens al teu abast.

Entrades relacionades