Coneix la demència senil en gent gran

El que has de saber de la demència senil en gent gran

Coneix la demència senil en gent gran

En aquest article parlem d’una malaltia molt complexa, la demència senil. Creiem convenient que coneguis tot el necessari perquè puguis identificar-la. Sí que és cert que una cosa cal tenir-la clara. Cada persona és un món, per tant, els símptomes poden ser diferents. A més, la forma en què es desenvolupa la demència senil també pot variar segons la persona. Per aquesta raó, és molt important anar al teu especialista si tens alguna sospita.

Per entrar més en detall, a continuació, trobaràs tota la informació necessària.

Què és la demència senil?

La demència senil és una disminució del funcionament intel·lectual. Això interfereix en les funcions quotidianes i pot afectar a dues o més capacitats, de forma parcial o completa. Aquestes capacitats que es poden veure afectades són: la memòria, el llenguatge, el raonament, el judici o la percepció.
La seva principal causa és l’envelliment, ja que sol ocórrer en una edat avançada. Majoritàriament, es tracta d’una malaltia degenerativa i irreversible. La qual cosa vol dir que les capacitats que es perdin no podran ser recuperades.

Fases de la demència senil

Quan parlem de demència senil podem classificar-la en tres fases. A continuació, t’expliquem quines:

  • Fase inicial. En aquesta fase comença a notar-se el deteriorament de la persona. És molt comú pensar que pugui tractar-se de coses de l’edat. Per estar al corrent, en aquesta fase comencen a aparèixer problemes de memòria, oblits, canvis d’humor entre d’altres. En aquest cas, la persona afectada començarà a parlar amb frases més curtes i menys elaborades.
  • Fase moderada. Aquí ja comencen a pronunciar-se molt més els símptomes. En aquesta fase la persona gran començarà a desorientar, tant en temps com en espai. Els errors en la memòria seran per coses que hagi fet més recents tot i que es recordi de coses més llunyanes.
  • Fase avançada. En aquesta última fase, la pèrdua de memòria és molt perceptible fins i tot completa. És igual si és d’alguna cosa recent o del passat. En aquesta fase la persona és incapaç de reconèixer als seus familiars. A més, el comportament també es veu afectat perquè actuen de forma incoherent. Un altre aspecte que es sol notar és la forma d’expersarse, solen balbucejar. També es manifesta la incontinència, el no saber empassar aliments o caminar sense ajuda.

T’ajudem

A Palau de Can Sunyer tenim un equip d’experts en demències. Des de psicòlegs fins a metges i infermers que garantiran que l’estada del resident sigui la millor possible. A més, com hem dit al principi de l’article, cada persona és un món, per tant, tenim en compte les necessitats específiques de cada persona. D’aquesta manera, aconseguim tractar la persona de manera individualitzada donant-li el millor servei i tractament possible.

Fins aquí l’article sobre la demència senil. Esperem que us hagi ajudat. Recorda, si estàs pensant en portar a un ésser estimat a una residència, compta amb nosaltres. T’animem a que coneguis les nostres instal·lacions i serveis.

Etiquetes:

Entrades relacionades