Com controlar la medicació de familiars en avançada edat?

control-medicament-residencia-palau-can-sunyer

Com controlar la medicació de familiars en avançada edat?

Alguns consells i tècniques per assegurar-nos que es segueixen les dosis establertes pels metges.

Un dels mals de cap quan es tenen persones grans a casa i que requereixen medicació és que es prenguin la pastilla que toca quan toca. Aquesta preocupació és major si a més a més la persona pateix algun tipus de dependència o afecció neuronal, el que ens obligarà a dur el control nosaltres.

Per no perdre el patró, ni els nervis tampoc, et recomanem alguns consells i tècniques per garantir que els familiars que tenim al nostre càrrec segueixin les prescripcions de medicaments.

  • Demanar visita al metge: serà aquest qui establirà la correcte dosis de cada medicament. Aquest també establirà cada quant heu de fer una nova visita per analitzar com va el tractament i determinarà, si cal, noves rutines.
  • Anar a la farmàcia: portar al vostre farmacèutic/a de confiança les receptes i el patró de dosis que hagi establert el metge. En el moment de fer la compra podeu demanar que us prepari el SPD (sistema personalitzat de dosificació). En aquest blister trobareu les pastilles corresponents per a cada moment del dia per a tota una setmana, d’aquesta manera es redueixen errors i es millora el compliment.

En aquest vídeo s’explica breument en que consisteix el sistema SPD que podeu trobar a les farmàcies.

  • Fer seguiment de cada presa: en alguns casos podem trobar resistència a prendre els medicaments per part de les persones grans de casa, per això és recomanable poder estar al costat quan toqui cada dosis.
  • Establir unes pautes simples i còmodes que facilitin l’administració: associar la seva administració amb alguna activitat (àpat) o hàbit (enllitar-se) diari que reforci la seva memòria. Així mateix, es preferible l’administració d’una única dosi al dia per evitar oblidar alguna presa.
  • Evitar medicació sense prescripció: s’ha de procurar tractar símptomes habituals amb medicació ja coneguda i que se sap que es ben tolerada.
  • Estar alertes a possibles reaccions adverses: hem d’estar alerta a si després de modificar una dosi o haver iniciat un nou tractament observem caigudes, immobilitat, confusió o incontinència ja que poden ser degudes a una reacció adversa farmacològica.

A Palau de Can Sunyer oferim a les famílies, la possibilitat de la preparació de la mediació en sistema SPD/Blister per el seu familiar durant els dies o setmanes determinades, en períodes de vacances o d’absència del centre.

Entrades relacionades