Cuidar l’alimentació a la Tercera Edat

L'alimentació a la tercera edat

Cuidar l’alimentació a la Tercera Edat

L’alimentació a la Tercera edat sempre és important, ja que és una etapa delicada per a les persones. En aquest moment, cal donar molta més importància al que es menja i al quan.

¿Què aspectes hem de tenir en compte en l’alimentació a la Tercera edat?

No ens hem d’enganyar; l’alimentació saludable és convenient sempre. Ara bé, sí que és cert que, per a la majoria de les persones, el marge de tolerància és més gran durant l’adolescència i edat adulta. En canvi, durant la Tercera Edat l’índex de patologies és més gran i les precaucions a prendre també.

En primer lloc, convindria comprovar que no ingerim aliments contraindicats. Per exemple, un diabètic no pot provar en cap cas l’alcohol o el sucre. Si es tenen problemes d’hipertensió, tampoc s’haurien menjar aliments rics en sal com els embotits.

Per altra banda, cal conèixer quines són les nostres circumstàncies perquè potser hem de ingerir determinats aliments en major mesura. D’aquesta manera, serà més senzill prendre decisions.

Com a principi general, cal dir que ens hem de cuidar per menjar el que ens convingui per a la salut. Cada persona té unes circumstàncies diferents i les ha de tenir en compte.

Aliments que, per regla general, són recomanables

Tot i així, sí hem d’indicar que alguns aliments són bons per a la majoria de la població més gran. Una dieta equilibrada sempre serà important i la inclusió de proteïnes (carn, peix), vitamines (fruites i hortalisses) o fècules sempre serà important.

Per exemple, els lactis són recomanables per mantenir la densitat òssia i reduir el seu deteriorament. Un altre cas és la dels fruits secs, ideals per mantenir la memòria i aportar nutrients. Menció a part mereix l’oli d’oliva, aliment històricament injuriat tot i que és molt saludable. Ara bé, volem remarcar que cada persona té les seves pròpies necessitats nutricionales.

Això sí, és recomanable que tot el procés sigui monitoritzat per professionals. Si no has tingut problemes de salut abans, el millor és que sigui el teu facultatiu el que t’indiqui els passos a seguir. D’aquesta manera, serà més senzill complir amb els objectius marcats.

La nutrició a les residències de la Tercera Edat

Les residències han fet un esforç per millorar l’alimentació de la Tercera edat de dues maneres. D’una banda, comptant amb nutricionistes que confeccionen un menú equilibrat. Un altre aspecte és interpel·lar els propis residents a través de les denominades assemblees de cuina on aquests parlen de les seves impressions.

En Palau de Can Sunyer disposem de tots els recursos necessaris per donar un servei en condicions. Abans de res, perquè comptem amb unes infraestructures modernes i en plena natura. En segon lloc, perquè el nostre personal està altament qualificat per confeccionar el menú i cuinar-lo. Finalment, perquè treballem amb uns estàndards de qualitat elevats i tenim en compte les necessitats dietètiques de cada resident.

T’animem a que ens contactis si ets gran o tens un ésser estimat que vols que resideixi en el nostre centre. Estem convençuts que quedaràs satisfet amb el servei.

Entrades relacionades