Deshidratació en ancians: què he de saber?

deshidratació en ancians

Deshidratació en ancians: què he de saber?

Consumir aigua és fonamental per mantenir un bon estat de salut. Per aquesta raó, reconèixer els símptomes de la deshidratació en ancians és essencial per evitar certs problemes. En aquest cas, cal consumir una quantitat d’aigua suficient de forma diària. A les persones de la tercera edat se li recomana fer una ingesta de 2 litres d’aigua al dia, encara que molt sovint això no es porta a la pràctica. Amb la qual cosa, aquest fet, pot provocar una deshidratació en l’ancià.

A l’article, trobaràs tota la informació necessària sobre la deshidratació en persones grans. ¡Som-hi!

Causes de la deshidratació en ancians

En la vellesa és molt habitual deshidratar de forma més freqüent. Les causes poden ser diferents però algunes d’elles són les que et presentem a continuació:

Reducció de l’aigua corporal

A mesura que envellim, s’augmenta el greix corporal i, amb això, es redueix la massa muscular produint així una disminució del líquid.

Disminució de la sensació de set

També, és molt normal que en la vellesa la sensació de set vagi disminuint. Això comporta que es ingereixi menys líquid. No obstant això, hem de tenir-ho molt en compte i beure aigua encara que no es tingui set.

Altres factors

Hi ha altres factors de risc a part dels comentats anteriorment. Són els següents:

  • Disminució de la mobilitat
  • Aparició de problemes en la visió, gust i olfacte
  • Problemes en la comunicació per desenvolupar algun problema cognitiu
  • Por a la incontinència

Com sabem si el nostre major està deshidratat?

Per saber si una persona gran està deshidratat t’expliquem alguns dels símptomes de la deshidratació que has de tenir en compte. A més, te’ls especifiquem segons la gravetat de la deshidratació:

  • Lleu: mal de cap, fatiga, cansament, somnolència.
  • Moderada: augment del ritme cardíac, disminució de la quantitat d’orina, falta d’elasticitat de la pell.
  • Severa: manca d’orina, respiració accelerada, alteració mental, pell freda i humida.

Com pots veure ingerir aigua és molt important. És la millor manera per evitar la deshidratació en ancians. A més, quan una persona està malalta o els dies són molt calorosos, per exemple a l’estiu, la millor recomanació que us podem donar és no prescindir de prendre aigua.

Què fer davant d’una deshidratació en la persona gran?

Si t’has trobat en una situació on l’ancià té els símptomes d’una deshidratació, un bon procediment per tractar-la seria la hidratació oral. En aquesta, s’aporta líquids amb diferents nivells de sals que ajudaran a mantenir el nivell de líquids del metabolisme.

Ara ja tens més informació sobre la deshidratació en ancians. Esperem que l’article t’hagi servit d’ajuda. En qualsevol cas, et recomanem principalment que si apareixen aquests símptomes acudeixis a un especialista.

Si tens qualsevol dubte, pots posar-te en contacte amb nosaltres. Estarem encantats d’atendre’t.

Entrades relacionades