Dia mundial de l’Alzheimer a Palau de Can Sunyer

dia mundial de l'alzheimer

Dia mundial de l’Alzheimer a Palau de Can Sunyer

El dia mundial de l’Alzheimer se celebra el 21 de setembre de cada any. A Palau de Can Sunyer ens sumem i intentem donar visibilitat a un tipus de demència molt comú en la població. En aquest cas, hem decidit fer aquest article per explicar-te com s’ha viscut aquest dia tan especial dins de la residència. A més, t’explicarem detalls sobre aquesta malaltia i el lema escollit per la Confederació Espanyola d’Alzheimer (CEAFA) per a aquest any 2019.

Esperem que et sigui del teu gust i resolguem certs dubtes sobre el tema.

Dia mundial de l’alzheimer

El lema escollit per la Confederació Espanyola d’Alzheimer (CEAFA) per al dia mundial de l’Alzheimer 2019 és # evolució. Aquest lema continuarà durant tot l’any. Des CEAFA ens expliquen que la malaltia de l’Alzheimer és un problema continu. Per aquesta raó, el lema seguirà durant tot l’any. Amb la qual cosa, això implica que les atencions, serveis o suports també siguin continus.

“Si les necessitats evolucionen, cal que les respostes ho facin també en la mateixa mesura.” – CEAFA

La confederació ha redactat un seguit de reivindicacions per a aquest dia. Busquen solucions d’acord a l’evolució de l’Alzheimer relacionades amb l’atenció a la malaltia, a les famílies, cuidadors o a la llei de dependència.

Palau de Can Sunyer celebra el dia mundial de l’Alzheimer

Els nostres residents van fer un seguit d’activitats per posar en pràctica els 5 sentits del nostre cos. Aquestes activitats serveixen per estimular el cervell i són bones per mantenir activa la ment. Hem de exercitar la ment al màxim per evitar possibles problemes futurs.

Quines activitats van realitzar els nostres residents?

A continuació, t’expliquem algunes activitats que van fer els residents de Palau de Can Sunyer. Si vols pots posar-les en pràctica amb algun familiar i l’ajudaràs a enfortir la ment.

Identifica l’aliment

En aquesta activitat vam voler posar a prova alguns sentits dels nostres residents: el tacte, el gust i l’olfacte. Per a això, venguem els ulls dels residents perquè no poguessin veure l’aliment. Posteriorment, li vam oferir l’aliment. En aquest cas eren crispetes i havien d’endevinar de què es tractava.

Día mundial del alzheimer

Reconeix al personatge famós

Una altra de les proves que vam realitzar va ser el reconèixer el personatge famós. En aquest cas, li vam oferir als nostres residents un seguit de fotografies de persones famoses. Per exemple, cantants, actrius, etc. Això sí, busca cantants de la seva época.Por aquesta raó, t’aconsellem que abans et interessos pels seus gustos i busquis persones famoses que conegui.

día mundial del alzheimer

Juga a fer mímica

Una de les proves amb la que millor ens ho vam passar va ser amb la mímica. Amb aquest joc els riures i la diversió està assegurada. A més, és una bona manera de posar la ment en funcionament i buscar semblances entre els gestos que fa un company i l’objecte a identificar.

Així vam celebrar a Palau de Can Sunyer el dia mundial de l’Alzheimer. Esperem que us hagi servit d’ajuda aquest article. Si tens qualsevol dubte, pots consultar-nos. Estarem encantats d’atendre’t.

Entrades relacionades