Dieta de tardor per a persones de la tercera edat

Dieta de otoño para personas de la tercera edad

Dieta de tardor per a persones de la tercera edat

A poc a poc, a Palau de Can Sunyer ens acomiadem de l’estiu. Encara que aquest encara cueja i les altes temperatures Encara ens regalen dies càlids. Però això està a punt de canviar i per això escrivim aquest article. Perquè ja és hora de preparar la dieta de tardor per a persones de la tercera edat. L’objectiu és realitzar una dieta amb els nutrients necessaris per al cos en les temporades més fredes i evitar així, i en mesura del possible, refredats i altres afeccions pròpies de l’època de tardor.

 

Pautes alimentàries a la tardor per a persones de la tercera edat

Nosaltres tenim cura de l’alimentació dels nostres residents durant tot l’any. Especialment la d’aquells que pateixen algun tipus de malaltia específica. Però la tardor és una època crucial en aquest aspecte. És el moment d’ajudar a les defenses per entrar a l’hivern amb una salut a prova de fred i de virus. Per això, vam canviar la dieta de tardor per a persones de la tercera edat. I ho fem seguint aquestes pautes:

  1. Procurem que els residents realitzen 5 àpats al dia. Les mateixes no han de ser abundants, sinó suficients. I han de contenir aliments de totes les categories perquè al cos no li falti cap tipus de nutrient. Les nostres sopars són lleugeres i, sobretot, fàcils de digerir. Es facilita així el descans, que és el millor complement de la nutrició. Tots dos són els pilars bàsics de la salut dels nostres residents.
  2. La hidratació és la clau de l’estiu, però no es pot deixar de costat a la dieta de tardor per a persones de la tercera edat. Quan baixen les temperatures es tendeix a beure menys. Nosaltres solucionem això amb riques i reconfortants infusions. Els sucs i les sopes també ajuden a aconseguir l’aportació necessària de líquid.

 

Dieta de tardor per a persones de la tercera edat

Hi ha tres claus importants en l’hora de dissenyar una dieta de tardor per a persones de la tercera edat adequada. La primera és que s’han d’afegir antioxidants.Aquests aliments són un ajut insubstituïble per ajudar les cèl·lules a resistir-se al envelliment. La remolatxa, el tomàquet i els nabius contenen gran quantitat d’antioxidants.

Una aportació extra de vitamines también es molt aconsellable. Per això els nostres menús inclouen verdures de fulla verda, peixos i cítrics. La taronja és una font natural de vitamina C. És també una fruita de temporada a l’hivern, així que no hi ha excusa per no incorporar-lo a la dieta de tardor per a persones de la tercera edat. Sobretot cap al final de l’estació. L’aranja i les mandarines també s’aconsellen.

Regular l’ingesta de ferro i proteïna no animal és possible gràcies a la introducció de llegum. Un aliment sens dubte protagonista dels nostres menús de tardor.

Acosta’t a Palau de Can Sunyer i pregunta’ns sobre els nostres menús o sobre qualsevol altra cosa que necessites saber. Si estàs pensant en ingressar a un familiar en una residència o centre de dia, t’ajudarem a prendre la decisió amb informació veraç. Vine i observa com viuen els nostres residents.

Entrades relacionades