Les dietes per a majors a les residències

Les dietes especials a les residències per a majors

Les dietes per a majors a les residències

És evident que el que mengem és important per al nostre estat de salut tota la vida. Ara bé, per a la gent de més edat és possible que necessitem algunes dietes per a majors específiques. En aquest article ho expliquem millor.

Per què són necessàries les dietes per a majors?

Són moltes les raons per les quals les dietes per a majors són necessàries. Encara que a Palau de Can Sunyer aportem un menú diari i pautat, si tenim excepcions per a determinat públic. La veritat és que pots triar diverses possibilitats perquè la teva alimentació s’adapti a les teves necessitats personals.

Per exemple, les persones amb malalties cròniques han de seguir determinades dietes. Per exemple, és possible que no puguin menjar aliments amb sal o amb greix. Quan es donen aquests casos, ens encarreguem d’aportar una dieta equilibrada.

En segon lloc, hi ha el cas de les persones malaltes. Quan hi ha processos gastrointestinals, ens encarreguem de proporcionar dietes toves perquè no hi hagi problemes. Això sí, cal que aquestes dietes estiguin supervisades per un facultatiu.

Un altre cas particular és el de les persones que volen perdre pes. En aquest cas, es proporciona una dieta baixa en greixos. Encara que el normal és que es supervisi aquest tipus d’alimentació, no és difícil adaptar-la a les necessitats dels residents. Tenir en compte aquest aspecte és fonamental si vols aprimar.

Finalment, hi ha el cas de la dieta per qüestions religioses o de creences. A Espanya el més habitual és que s’apliqui la dieta islàmica per musulmans, preparant plats que no inclouen carn de porc. També hi ha el cas de la dieta vegetariana o aquella en què no es menja carn vermella.

A Palau de Can Sunyer tenim en compte el criteri dels nostres residents

Un dels aspectes de Palau de Can Sunyer és escoltar el criteri dels nostres residents. Aquest és el motiu pel qual en la segona meitat de l’any vam iniciar les assemblees de cuina. En aquestes reunions, en les que busquem un feedback entre residència i personal, comuniquem les novetats al respecte i, d’altra banda, vam recaptar les opinions dels residents per prendre decisions. L’èxit d’aquesta iniciativa anima a continuar amb aquesta dinàmica per millorar el servei.

En definitiva, són diversos els motius que poden fer que segueixis una dieta diferent. A més, convé deixar clar que aquesta circumstància pot ser puntual o, al contrari, perllongar-se en el temps. Per aquest motiu, convé també que el centre t’ofereixi la suficient flexibilitat. La principal pregunta és si a la teva residència compten amb tota la infraestructura necessària per atendre’t. Quan parlem de Palau de Can Sunyer i de si t’ofereix tot el que necessites, la resposta és que sí.

Si et ve de gust menjar sa, a la nostra residència de la Tercera Edat és possible. A Palau de Can Sunyer garantim un menú de qualitat, sa i adaptat a les circumstàncies de cada resident, amb dietes per a majors especialitzades i cuidades. Si busques un lloc tranquil per a la teva jubilació o tens un ésser estimat amb necessitats especials, t’animem a que ens contactis. Estem segurs que trobaràs el que necessites.

Entrades relacionades