Dinàmiques divertides per a majors: adéu a l’avorriment

dinàmiques divertides per a majors

Dinàmiques divertides per a majors: adéu a l’avorriment

El cervell comença a perdre la seva agudesa a partir dels 20 anys. Per aquesta raó, quan envellim anem perdent capacitats i el processament de la informació és més lent. Per això, és imprescindible mantenir una ment activa i es pot aconseguir mitjançant unes dinàmiques divertides per a majors. Per exemple, activitats socioculturals, jocs, activitats lúdiques. Totes elles ajuden i afavoreixen l’estimulació de diferents àrees del nostre cervell.

En aquest article, volem proposar-vos una sèrie de dinàmiques divertides per a gent gran que us ajudaran a trencar amb l’avorriment. A més, tenen un altre avantatge i és que ajuden a desenvolupar capacitats cognitives, físiques i socials.

És un bon moment per compartir aquestes dinàmiques divertides per a majors a casa amb la companyia de tots els teus éssers estimats. Nosaltres a la residència ja les practiquem.

Dinàmiques divertides per a majors

A continuació, t’expliquem una sèrie de dinàmiques que poden ajudar-te a afrontar els dies d’avorriment. A més, les dividirem en grups ja que cada dinàmica ajuda a enfortir una àrea en concret.

Dinàmiques d’autoestima

Aquestes, són ideals per a acceptar-se a si mateix, descobrir les qualitats, sentir estima i amor dels teus éssers estimats.

  • Cercle de les virtuts: en aquesta dinàmica els materials necessaris són folis i bolígrafs. Per a la realització, cal seure en cercle al voltant d’una taula, per exemple. La dinàmica comença amb el repartiment dels folis a cada persona i, en ella, s’ha d’escriure el nom. Un cop fet això, el foli ha de passar-se al company de la dreta i aquest inclourà una qualitat de la persona de la qual el nom apareix en el paper. Els fulls s’aniran movent fins que s’acabi el cercle.

Dinàmiques amb música

Amb aquest tipus d’activitats alliberem estrès i fomentem la relaxació.

  • Bingo musical: per a aquesta activitat són necessaris folis amb el títol d’algunes cançons, bolígrafs i un reproductor de música. És important que cada foli sigui diferent, és a dir, amb cançons diferents. La dinàmica és igual que la d’un bingo tradicional però amb música. Aleatòriament, es posarà una cançó i la persona haurà d’anar ratllant si li apareix el títol en el foli. És important que en aquesta dinàmica divertida per a majors les cançons siguin conegudes. De res servirà posar música que els participants no coneguin.

Dinàmiques tradicionals

  • Jocs de taula: aquest tipus de jocs mai fallen. A més, un avantatge dels jocs tradicionals és que les normes solen conèixer-les tots els participants, de manera que no cal explicar el joc. Per exemple, es pot jugar a l’oca, el dòmino, el parxís, les cartes …

Aquestes són algunes dinàmiques divertides per a majors que et proposem. Hi ha moltes més, només és qüestió de posar iniciativa i voler participar. D’aquesta manera, el temps passa molt més ràpid i compartim temps amb els nostres éssers estimats. Esperem que aquest article t’hagi ajudat. Si tens qualsevol dubte, pots posar-te en contacte amb nosaltres. Estarem encantats de poder ajudar-te en el que sigui necessari.

Entrades relacionades