El tractament de la sarcopènia en residències de majors d’Olesa

residencias de mayores de Olesa

El tractament de la sarcopènia en residències de majors d’Olesa

El tractament de la sarcopènia en residències de majors d’Olesa

La sarcopènia és una malaltia el nom no coneix molta gent. Però els seus efectes són molt visibles. Segur que coneixes a alguna persona gran extremadament prima. És probable que pateixi sarcopènia. Aquesta malaltia es caracteritza per la pèrdua de massa muscular. I el seu tractament en les residències de majors d’Olesa és una de les nostres prioritats.


Conseqüències de la sarcopènia

Si un resident en una residència de majors d’Olesa té un diagnòstic de sarcopènia, ens trobem amb una persona que té uns músculs que perden fibra. La pèrdua de massa muscular comporta pèrdua de força.

De fet, la sarcopènia afecta als músculs esquelètics. Aquests són els que ens ajuden a sostenir l’esquelet a peu.

La pèrdua de força no succeeix de la nit al dia. Al contrari, la massa muscular i la força es perden a poc a poc. De vegades d’una manera tan gradual que és difícil arribar a un diagnòstic clar de sarcopènia.

Aquesta primor degut a la pèrdua de múscul pot tenir conseqüències greus. La pèrdua de força augmenta el risc de que la gent gran pateixi caigudes. Per aquest motiu en les residències de gent gran d’Olesa extremem les precaucions. Perquè, a més, pe’l fet de que se senten febles i tenen por de caure, la gent gran es torna més sedentaria.


Algunes causes de la sarcopènia

Normalment, l’aparició d’aquesta malaltia es relaciona amb l’envelliment progressiu. Però hi ha diverses causes per a què es presenti. A les residències de gent gran  d’Olesa tenim molt en compte que una mateixa persona pot patir sarcopènia per diverses causes. Conèixer totes elles és la millor manera de combatre-la.

  • L’edat és el factor més important en l’aparició de la sarcopènia. El pas del temps altera el sistema humà hormonal i es produeixen certes disfuncions a nivell cel·lular. Llavors comença la pèrdua de massa muscular.
  • La nutrició és important i afecta en gran mesura a la pèrdua de massa muscular. Per això a les bones residències de majors d’Olesa ens preocupem de que els nostres residents portin una dieta sana i equilibrada.
  • La manca d’ús de múscul també fa que s’atrofiï. Per això és tan important que el resident no deixi de fer exercici. Encara que es senti feble. De fet, la manera d’enfortir-se és exercitar el múscul. Així s’afavoreix el guany de massa muscular.
  • Algunes malalties neurodegeneratives també afavoreixen l’aparició de la sarcopènia.

Existeix tractament per a la sarcopènia que es posi en pràctica en les residències de gent gran d’Olesa?

L’envelliment, que és una de les primeres causes de la sarcopènia, no es pot evitar. Però en les residències de gent gran d’Olesa sabem que hi ha mesures per frenar l’avanç de la sarcopènia.

Les mesures que adoptem des de Palau de Can Sunyer:

  • Exercici físic. Com dèiem, l’exercici físic ajuda a la recuperació de massa muscular. Per això procurem que els nostres residents no caiguin en el sedentarisme.
  • Nutrició: la ingesta de proteïnes i la limitació d’hidrats de carboni “ràpids” també és beneficiosa. D’aquí que ho tinguem en compte en la preparació dels nostres menús.
  • Per descomptat, el control sanitari i l’administració dels fàrmacs necessaris és la tercera vía de la nostra lluita contra la pèrdua de múscul.

Contacta amb nosaltres per a conèixer tots els nostres serveis. Si busques una residència de gent gran d’Olesa, volem ser una de les teves opcions.

Entrades relacionades