Els avantatges de realitzar activitats fora de les residències

Las ventajas de realizar actividades fuera de las residencias

Els avantatges de realitzar activitats fora de les residències

Les activitats fora són una opció interessant per a aquelles persones de la Tercera Edat que viuen en residències. En aquest article t’indiquem les diferents avantatges de realitzar-les en el dia a dia.

Per què realitzar activitats fora de la residència

Són diversos els beneficis de les activitats fora. Les residències de la Tercera Edat són conscients que la vessant psicoemocional és fonamental per als interns. No en va, hi ha diversos motius pels quals es fa recomanable l’organització d’aquest tipus d’activitats. Anem a destacar els següents casos:

1. Es trenca la rutina

En primer lloc, la persona que realitza activitats més enllà del dia a dia de les residències trenca amb les rutines. Moltes vegades, les persones arriben a avorrir pel tedi i sempre és bo fer alguna cosa diferent. Sorprèn veure com amb una sortida periòdica contribuïm a canviar dinàmiques. Per tant, fer una sortida a comprar, a veure monuments o simplement menjar servirà perquè la gent gran s’ho passin millor.

2. Socialització

Una activitat programada fora de la residència serveix perquè les persones socialitzin. Tot i que el grau de socialització depèn dels temperaments persona, aquesta és una bona oportunitat de conèixer gent. Per aquest motiu, donem especial importància a aquest punt. Estar en una residència de la Tercera Edat no és sinònim d’aïllament.

3. Millora anímica

Evidentment, l’objectiu de promoure aquestes sortides és que la persona se senti millor. No en va, la realització d’activitats amb certa freqüència fa que aquestes persones guanyin en ànim. Al final, aquest és el principal objectiu que es busca per part de la direcció.

Com es dissenyen les activitats

Quan realitzem una activitat fora de la residència, tenim en compte la importància de triar bé la companyia. Les opcions són anar amb la família o fer-ho amb el personal de la residència.

Les activitats amb la família poden ser menjars especials, passejades a algun lloc o activitats de comú acord amb la direcció. El gran avantatge d’aquest model és que el resident està amb els seus éssers estimats. Quan això és així, les famílies prenen part del protagonisme a la feina de garantir una bona qualitat de vida. Si el resident està en condicions mentals i físiques, pot ser una opció interessant.

Una altra opció és la d’anar amb el personal de la residència. Moltes vegades, els psicòlegs o animadors culturals són els encarregats de realitzar les passejades amb els residents. D’aquesta manera, es garanteix la seguretat i que faran les activitats aquelles persones que poden. A més, la direcció de la residència dissenya les activitats tenint en compte les preferències.

Conclusió

Les activitats fora de la residència són una manera de millorar el dia a dia de les persones de la Tercera Edat. A Palau de Can Sunyer som conscients d’això i vam dissenyar una programació durant tot l’any. Si busques una residència per a tu o per a un ésser estimat, t’animem a que ens visiteu. Estem segurs que comptem amb tot el necessari per a una estada agradable.

Entrades relacionades