Els jocs de taula com a dinamitzadors de l’activitat mental

juegos de mesa

Els jocs de taula com a dinamitzadors de l’activitat mental

Un dels objectius de l’estada a les residències de la Tercera Edat és millorar la qualitat de vida. En aquest article t’expliquem com aconseguir això gràcies als jocs de taula.

Beneficis dels jocs de taula

En primer lloc, hem d’indicar que són diversos els jocs de taula que podem utilitzar. A més, podem modular la dificultat en funció dels gustos o velocitat mental de cada persona. Els escacs, l’oca, el parxís o les dames són algunes de les opcions. Altres possibilitats, encara que no són estrictament de taula, són els jocs de cartes, amb indubtable atractiu entre la gent d’edat avançada.

D’altra banda, un benefici evident és l’entreteniment durant aquest temps. No en va, el temps passa més ràpid quan estem jugant. Aquesta és una forma interessant de no avorrir-se en dies rúfols. Si vols socialitzar, aquest és un pretext per a aconseguir-ho.

A més, la pràctica de jocs de taula aporta una altra sèrie d’avantatges. Servirà perquè les capacitats cognitives es mantinguin en bon estat. Està demostrat que una persona que realitza activitat mental diària té millor salut neurològica i en els pacients amb demències, és una manera de retardar els efectes i per això s’aconsellen.

D’altra banda, hi ha jocs adaptats a diferents nivells de dificultat. D’aquesta manera, serà difícil no trobar el que agradi als residents.

No obstant això, és important que diguem que no tots els jocs tenen la mateixa capacitat. En alguns es prima l’estratègia, en la mesura que cal combinar diferents possibilitats. Ara bé, en altres casos es prioritzaran aspectes com la simple diversió. En qualsevol cas, aquest tipus de jocs mai són perjudicials, de manera que els podem recomanar per a qualsevol públic.

Per aquests motius, és habitual que la pràctica dels jocs de taula sigui una mesura terapèutica. Són molts els professionals que els recomanen i, dins d’una residència de la Tercera Edat, els psicòlegs, terapeutes o animadors.

Conclusió

Si tens necessitats especials o, simplement, et ve de gust viure amb altres persones, una residència de la Tercera Edat és una bona opció. Avui comptem amb un equip de professionals en geriatria especialitzats que poden atendre les teves necessitats. A més, organitzem diverses activitats a l’any per al gaudi dels nostres residents. També és una possibilitat si tens algun ésser estimat perquè, en determinats casos, estarà millor tractat amb cures especials.

Els jocs de taula són una opció per a totes les edats. Ara bé, en les persones grans els beneficis són diversos perquè els permeten estar atents i retardar l’envelliment neuronal. Per aquest motiu, i més enllà del que ells decideixin jugar, els membres de l’equip terapèutic de les residències els introdueixen. Així, es compleix amb l’objectiu de garantir durant més temps una salut mental en bones condicions.

A Palau de Can Sunyer comptem amb tota la infraestructura necessària material i humana. A més, l’entorn paisatgístic és incomparable, ja que estem envoltats pel Massís de Montserrat, a 30 minuts de Barcelona. T’animem a que contactis amb nosaltres per conèixer amb detall tots els serveis que oferim.

Entrades relacionades