Els problemes de salut més freqüents en gent gran

problemas de salud más frecuentes en ancianos

Els problemes de salut més freqüents en gent gran

Sense cap dubte, els problemes de salut més freqüents en gent gran són les anomenades malalties cròniques. Malalties que es relacionen amb el pas del temps i, per tant, amb l’envelliment.

Què és una malaltia crònica?

Són malalties cròniques aquells problemes de salut que se sostenen en el temps i que progressen de forma lenta. La major part no tenen cura, encara que es poden tractar per pal·liar-ne els efectes i fer que el seu avanç sigui més lent. Qualsevol persona pot desenvolupar una malaltia crònica a qualsevol edat, però les mateixes formen part dels problemes de salut més freqüents en ancians.

Problemes de salut més freqüents en gent gran

Artritis i Artrosis

Mentre l’artritis consisteix en una inflamació en les articulacions que provoca que les mateixes s’inflin, l’artrosi sol ser conseqüència d’una artritis greu. Ambdues formen part del grup de problemes de salut més freqüents en gent gran però solen donar-se més en dones que en homes.

El que passa en l’artrosi és que el cartílag de l’articulació (dits, genoll, colze), es degenera a causa de l’edat. Aquesta degeneració provoca dolor al more’s de manera que es dificulta el moviment.

En casos normals, la gent gran porta una vida normal, tot i que amb tractament. Els casos extrems poden tractar-se amb cirurgia i pròtesis.

Diabetis

La diabetis és un d’aquests problemes de salut més freqüents en ancians que afecten pràcticament a la totalitat d’aquest grup de població. La inactivitat, els mals hàbits alimentaris i l’estrès solen ser les causes. L’ancià pot portar una vida normal sempre que estigui controlat per un especialista i que porti un tractament correcte.

Desnutrició

La desnutrició també forma part dels problemes de salut més freqüents en ancians. I és que, amb l’edat, es tendeix a perdre la gana. De vegades fins a límits que provoquen desnutrició. La mateixa pot derivar en un altre tipus de problemes, com anèmia o deshidratació. Les residències de gent gran han de controlar molt de prop la ingesta d’aliments dels ancians. Aquest és el motiu pel qual els menjars estan monitoritzades i es fan totes segons un horari estricte.

Grip

Ja hem parlat llargament de la grip en articles anteriors, però mai està de més recordar que aquesta malaltia tan comuna pot causar problemes majors en ancians. Per això la prevenció és bàsica en aquest cas.

Problemes de vista i oïda

Tant l’oïda com la visió es desgasten amb el pas del temps. Moltes persones grans tenen problemes de sordesa. En la major part de les ocasions aquests problemes se solucionen amb un audiòfon.

Pel que fa a la visió, la presbícia, el glaucoma i les cataractes són alguns dels problemes més habituals. Alguns es solucionen mitjançant intervenció quirúrgica. Altres amb ulleres.

Hipertensió

La hipertensió és tan comú en persones grans que no se la sol tenir en compte. No obstant això, no fer-ho és una imprudència. La pressió arterial alta és una malaltia crònica que pot portar a problemes de cor més difícils de tractar.

Hipertròfia de pròstata

Els homes de la tercera edat pateixen un creixement excessiu de la pròstata. És un problema molt comú que dificulta l’orina, i en els casos més greus poden aparèixer càlculs renals i infeccions. En els casos més greus es pot realitzar una intervenció per reduir la pròstata. Però el millor és prevenir aquest problema amb hàbits que incloguin una bona hidratació i la reducció de l’alcohol i la cafeïna.

A Palau de Can Sunyer estem preparats per tractar els problemes de salut més freqüents en ancians amb total professionalitat i de manera afectuosa. Comprova-ho tu mateix.

Entrades relacionades