Els reconeixements mèdics a les residències de gent gran

Els reconeixements mèdics

Els reconeixements mèdics a les residències de gent gran

Els reconeixements mèdics són una de les primeres fases de les residències de gent gran. En aquest article expliquem quins són els avantatges de prendre aquesta referència per a la salut dels residents.

Reconeixements mèdics: protocol

El primer aspecte a tenir en compte és que parlarem amb els familiars en cas que la persona sigui dependent. En qualsevol reconeixement mèdic és fonamental disposar de l’historial del resident. D’aquesta manera, es sabrà quin és el punt de partida i els aspectes a millorar.

Posteriorment, es realitzarà el reconeixement pròpiament dit. Es comprovarà la pressió arterial, la temperatura corporal i, segons el cas, es realitzaran analítiques. D’aquesta manera, sabrem d’on partim per poder prendre decisions o implementar mesures.

Un altre aspecte a tenir en compte és el reconeixement psicològic. Sempre és important, però es converteix en un pas imprescindible en els casos de demències. Es sabrà quin és el punt exacte i es podran proposar alternatives. També és important en casos de depressió o soledat.

Avantatges dels reconeixements mèdics

Els reconeixements mèdics ofereixen diversos avantatges per als residents que convé conèixer. Sobretot, tenen avantatges preventius i de cara a l’estat actual de la persona.

En primer lloc, tenen un caràcter preventiu. Si sabem quin és l’estat de la persona, podem prendre mesures per evitar problemes. A més, introduirem programes de millora personalitzats. Per definició, és difícil iniciar qualsevol mesura terapèutica si no es coneix el punt de partida.

Serveixen per saber quin és l’estat real de la persona quan entra. Aquest aspecte és fonamental per conèixer quin és el punt de partida i adaptar l’estada a les cures que necessiti. Moltes persones desconeixen com estan realment i els familiars, en el cas de persones dependents, poden estar en la mateixa situació.

Finalment, aquest tipus de reconeixements tenen una funció de seguiment. Quan es tracta de persones de la Tercera Edat, es fa més important monitoritzar el seu estat. A més, quan hi ha malalties cròniques pel mig, convindrà redoblar les cures.

Les residències de la Tercera Edat

Les residències de la Tercera Edat disposen de tots els mitjans necessaris per a un públic divers. Per exemple, una persona autònoma disposarà de sala de jocs i la possibilitat de sortir en qualsevol moment. Les persones amb mobilitat reduïda compten amb serveis específics perquè resulti més còmoda la seva estada.

El nostre objectiu final és aconseguir que l’estada dels nostres residents sigui satisfactòria. Un altre aspecte és l’interès per la millora contínua; per aquest motiu vam realitzar assemblees de cuina. Finalment, hem d’indicar que a la residència contemplem les possibilitats de residència a temps complert o centre de dia. En definitiva, disposes d’un ampli ventall de possibilitats.

Si ets una persona de la Tercera Edat o tens una persona estimada que ho és, a Palau de Can Sunyer et podem ajudar. Disposem de tots els serveis necessaris i incloem un servei mèdic de guàrdia, psicòlegs i fisioterapeutes. Contacta amb nosaltres per conèixer millor totes les opcions al teu abast.

Entrades relacionades