Entreteniments en residències de la tercera edat

Entreteniments en residències de la tercera edat

Entreteniments en residències de la tercera edat

Els entreteniments en residències generalment tenen una doble funció. D’una banda diverteixen i per una altra ajuden al cos o a la ment d’alguna manera. Els que practiquen aquestes activitats han de donar-li més valor a la part del divertiment per no sentir que tota la seva vida està enfocada a la salut en el sentit més estricte. Han de realitzar-les perquè els dóna felicitat, fan que passin el dia sense estrès i per divertir-se. Que ajudin és un efecte secundari, apreciat i que també es busca. Mantenir-se feliç també és important en la vellesa.

Entreteniments en residències

Jocs de taula

Dins d’aquesta categoria hi ha molta varietat per escollir. Sopes de lletres, mots encreuats, puzles, laberints, dòmino, parxís, cartes … Són els que sempre es recomanen perquè ajuden a millorar els processos cognitius. A més a més són molt divertits! Es poden jugar sols o amb més gent. I socialitzant sempre és millor. Per això es recomanen encaridament. Són mesures terapèutiques, però no són activitats rígides. Si un dia ve de gust forçar més la ment amb uns mots encreuats difícils serà possible. Si només es vol jugar a un joc de cartes un altre dia també. Aquests són els entreteniments en residències que més es realitzen.

Manualitats

Amb les manualitats s’aprèn a centrar l’atenció i a la llarga, hi ha un resultat en el temps invertit. Pel que fer les coses pot ser una mica més costós, però la recompensa de tenir alguna cosa que ensenyar és bona. Aquarel·les, collages, modelat ganxet … també hi ha unes quantes opcions. Es pot variar per dies, setmanes o realitzar-les fins a acabar un projecte. Algunes es poden dur a terme en tan sols un dia i un altre poden ser llargs projectes que acaben amb objectes que regalar als éssers estimats o amb el que decorar l’habitació.

Exercicis

Hi ha per triar entre: passejades, ioga, meditació i exercicis per a la respiració. Aquests són els més indicats, però depenent de l’edat i l’estat físic es podran fer a un ritme o un altre. La meditació i els exercicis de respiració són els menys costosos. El ioga és per als més joves. Els passejos ajuden a la circulació, a veure una mica dels voltants de la residència i xerrades mentre.

Cuentahistorias

Ajuntar-se en cercles i explicar històries d’una època determinada de la vida ajuda a recordar. I sempre és bo saber què es feia i parlar de la vida passada i èpoques feliços. Es pot acotar per anys si es recorda amb facilitat i fer torns per explicar les anècdotes.

El que oferim a Palau de Can Sunyer és benestar

Els entreteniments en residències han de ser per a tots pels grans beneficis que aporten. Tant per als residents de llarga durada com per als que van a passar unes hores. Formen part de les cures. Les persones necessiten oci, diversió, relax i sentir que fan coses al llarg del dia. Si estàs jubilat o tens un ésser estimat que requereix entreteniment, aquesta és una bona alternativa.

Estem a la teva disposició per aclarir tots els dubtes que se’t presenten i ajudar-te en tot el que necessitis.

Etiquetes:
,

Entrades relacionades