Estudiar durant la Tercera Edat

estudiar durant la tercera edat

Estudiar durant la Tercera Edat

Estudiar durant la Tercera Edat és una opció per millorar l’estat de salut per molts motius. En l’article donem més detalls sobre aquesta activitat.

Els avantatges d’estudiar quan s’és gran

La Tercera Edat és una època ideal per replantejar objectius. No en va, disposes de més temps i de menys estrès. Per conservar durant més temps les teves facultats psicològiques, et recomanem que facis activitat intel·lectual.

Estudiar és una opció interessant per a qui desitja millorar la seva salut mental. El primer avantatge és que pots modular la quantitat al teu gust i no estressar. D’aquesta manera, gaudiràs de l’estudi i no ho prendràs amb pressió.

El segon element a considerar és que tens més temps. Per tant, i com no tens la necessitat d’estudiar per viure, podràs aprendre el que et vingui de gust i al ritme que vulguis. Aquest element és fonamental perquè prenguis l’aprenentatge sense problemes.

Finalment, cal no oblidar que estudiar durant la Tercera Edat millora la salut. Mantindràs l’activitat neuronal a ple rendiment i això serveix per prevenir o retardar dolències d’aquesta índole. Per aquest motiu, és bo realitzar algun tipus d’estudi o activitat intel·lectual que desperti la ment. A la llarga, ho agrairàs en aquest sentit.

Dit d’una altra manera, estudiar durant la Tercera Edat és l’oportunitat de viure una segona joventut. Per aquesta raó, cada vegada són més els centres que ofereixen aquesta possibilitat. No et costarà massa trobar opcions d’estudi, tant si et vols desplaçar com si ho vols fer des del teu lloc de residència.

Opcions d’estudi

La veritat és que els plans d’estudi s’han adaptat a la nova realitat social. Per tant, et convé estudiar les diferents possibilitats perquè no tinguis problemes.

Les principals universitats a distància han implementat programes d’estudi per a majors de 65 anys. D’aquesta manera, pots estudiar quan et vingui de gust i amb totes les garanties de titulació. Els requisits d’accés també s’han flexibilitzat i els grans tenen altres possibilitats per als estudis.

Una altra possibilitat, que s’ha obert pas els últims anys, és la dels cursos puntuals. Pots aprendre alguna habilitat o matèria sense necessitat d’afrontar un pla d’estudis. El desenvolupament de les noves tecnologies ha afavorit aquesta opció.

Per tant, el ventall d’opcions és molt ampli i, si ho desitja, podràs mantenir les teves capacitats cognitives. Mai és tard per aprendre i els estudis en la Tercera Edat són un exemple del que diem.

Conclusió

Si vols estudiar sent gran, pots fer-ho des de la comoditat de la residència de la Tercera Edat. A Palau de Can Sunyer disposem de tot el necessari perquè la teva estada sigui el més agradable possible. Tens l’opció d’adaptar els estudis al ritme que més et vingui de gust. T’animem a que contactis amb nosaltres per conèixer amb més detall totes les possibilitats al teu abast per a tu i per als teus éssers estimats.

Entrades relacionades