Exercicis mentals per a gent gran

Ejercicios mentales para personas mayores

Exercicis mentals per a gent gran

En aquest article, t’explicarem una sèrie d’exercicis mentals per a gent gran. La gimnàstica mental és molt adequada per a exercitar el cervell i, d’aquesta manera, mantenir la memòria. Quan envellim és molt comú que tinguem certes pèrdues de memòria o oblidem coses.

És molt important, seguir una rutina d’exercicis mentals per així, a mesura que envellim, el nostre cervell es mantingui actiu. A continuació, t’expliquem de què es tracta la neuróbica o gimnàstica cerebral i t’explicarem alguns exercicis mentals per a gent gran. Segueix llegint!

Què és la neuróbica?

La neuróbica és la realització d’exercicis per al cervell. Aquests exercicis poden ser de diferents tipus. Més avall t’expliquem alguns d’ells. Aquesta gimnàstica cerebral ens ajuda a esforçar-nos mentalment. Per dir-ho d’alguna manera, fa que estiguem en constant aprenentatge.

El fet d’estar esforçant-nos i estar aprenent constantment gràcies a la gimnàstica, ens ajudarà retardar l’envelliment del cervell. Els exercicis mentals per a gent gran són molt importants per a aquells que, per l’estrès, han vist afectades les seves facultats cognitives i requereixen un reforç o recuperació.

Un dels avantatges que presenta la neuróbica, a part dels que hem explicat, és que aquest tipus d’exercicis es pot realitzar a qualsevol hora del dia. No obstant això, nosaltres t’aconsellem realitzar-los al matí a primera hora per activar el cervell.

5 exercicis mentals per a gent gran

A continuació, et proposem una sèrie d’exercicis mentals per mantenir en forma la memòria dels nostres majors:

  • Resolució de mots encreuats, sopes de lletres, sudokus o puzzles. És molt important realitzar aquest tipus d’activitats. A més, fer-ho de forma rutinària farà que ens esforcem mentalment.
  • Recordar tasques. Un altre dels exercicis que et proposem és el de recordar tasques senzilles. Amb tasques senzilles ens referim a, per exemple, la llista de la compra o memoritzar accions a realitzar.
  • Llegir. Aquesta activitat ens ajudarà a tenir més facilitat per recordar. En realitzar una lectura, el que aconseguim és donar-li informació al cervell. Així mateix, si fem una lectura en veu alta aconseguirem retenir millor la informació.
  • Escriure. Igual que el llegir, una manera de recordar millor la informació és escriure. Si tot el que realitzem l’anem escrivint, aconseguirem retenir molt millor tota la informació al cervell. T’aconsellem que escriguis totes les activitats que realitzis en un diari. Posteriorment, a l’endemà, intenta-les recordar.
  • Obrir portes o aixetes. Aquest és un altre dels exercicis que et proposem. En aquest cas, l’activitat física també reforça la ment. Si de forma rutinària obres portes i aixetes el que aconseguiràs és reforçar la ment i millorar la mobilitat.

I aquests són alguns dels exercicis mentals per a gent gran que et proposem. Recorda que és molt important realitzar aquest tipus d’activitats. A la nostra residència duem a terme diferents activitats que ajuden a millorar la qualitat de vida dels residents. Si estàs interessat en conèixer-nos, pots contactar amb nosaltres.

Entrades relacionades