Exercicis per a la memòria: activa la teva ment

exercicis per a la memòria

Exercicis per a la memòria: activa la teva ment

La memòria és una de les capacitats més preuades que tenim els éssers humans. Ens permet emmagatzemar i retenir informació i recuperar-la quan ho necessitem. Amb el pas dels anys, aquesta capacitat es pot veure afectada per l’aparició d’algunes malalties o, simplement, pel pas dels anys. Per tant, practicar exercicis per a la memòria ens ajudarà a mantenir-la sempre activa i cuidar-la.

En aquest article, proposem una sèrie d’exercicis per millorar la memòria en la gent gran. No obstant això, són exercicis que els pot practicar qualsevol persona tingui l’edat que tingui.

Exercicis per millorar la memòria en la gent gran

Si bé és cert que hi ha alguns riscos de patir algunes malalties com pot ser el cas de l’Alzheimer, que afecten directament el cervell. Per això, és molt important acudir a professionals que t’ajudaran a poder desenvolupar l’estimulació cognitiva amb diferents mètodes que s’adequaran a les teves necessitats.

A continuació, et detallem quins són els millors exercicis per millorar la memòria.

Llegir

Un dels exercicis més comuns per millorar la memòria és la lectura. A més, és molt recomanable sobretot per a aquelles persones que ja tenen una edat avançada. Tenir l’hàbit de llegir, aporta nous coneixements i ajuda a exercitar àrees de cervell que potser estaven inactives com pot ser el cas de la memòria.

El recomanable és dedicar-li mitja hora cada dia a la lectura. No obstant, això dependrà de el temps que disposi cada persona. Però, recorda, com més temps llegeixis, més beneficis aconseguiràs.

Memoritzar

Un altre dels exercicis per a la memòria té a veure amb el fet de memoritzar coses. Aquest tipus d’exercicis ens ajuda a enfortir i exercitar la ment. Algunes de les activitats que es poden realitzar són:

  • Aprendre la llista de la compra del super. Moltes vegades anem amb les coses apuntades però, en aquest cas, s’ha de memoritzar i anar a comprar sense portar la llista per escrit.
  • Fer noves activitats. Aprendre coses noves ajuda a que el nostre cervell millori les connexions de la nostra ment.
  • Aprendre un nou idioma, tocar un instrument, fer classes de cuina … Són algunes de les activitats que permeten mantenir actiu el cervell. A més, si persistim serem capaços de desenvolupar habilitats noves amb les que no comptàvem abans.

Mirar fotografies

Aquest és un altre dels exercicis per a la memòria que et recomanem. A més, es pot realitzar en qualsevol moment i aporta molt bons beneficis. En aquest cas, et parlem de mirar fotografies antigues. Per tant, s’ha d’intentar recordar què va passar en aquell moment, on es va prendre la fotografia, qui la va fer … Quant més antiga, més dificultat tindràs per recordar i, per tant, més faràs funcionar el cervell. D’aquesta manera, el que s’aconsegueix és exercitar la ment gràcies a un procediment senzill i eficaç.

Fins aquí l’article d’activitats per a la memòria. Esperem que us hagi servit d’ajuda. Si tens qualsevol dubte, pots posar-te en contacte amb nosaltres. Estarem encantats de poder atendre’t en el que sigui necessari.

Entrades relacionades