Falta de gana en gent gran

Falta de gana en gent gran

Falta de gana en gent gran

La falta de gana en gent gran o hiporexia és un síntoma molt comú en persones majors. A mesura que augmentem d’edat és molt probable patir una falta de gana. Quan ens fem grans no necessitem ingerir tantes calories perquè la nostra activitat física no és tan elevada. A més, amb el pas dels anys el nostre estómac demana menys quantitat de menjar.

La pèrdua de gana en ancians és un tema molt important a tractar. Per aquesta raó, hem decidit fer aquest article que t’ajudarà a conèixer millor les causes i consells per actuar davant de la disminució de les ganes de menjar. D’aquesta manera, prendrem mesures per evitar una malnutrició. Segueix llegint!

Quina és la causa de la pèrdua de gana?

Si bé és cert que les causes de la falta de gana en ancians poden ser diverses, les més comunes són les que t’explicarem a continuació:

  • Possible malaltia. La hiporexia pot ser un símptoma d’alguna malaltia ja desenvolupada o que s’estigui començant a desenvolupar en l’ancià.
  • Problema psicològic. Moltes vegades, la falta de gana en ancians pot ser provocada per una depressió. En aquest cas, és molt probable que necessiti un tractament. Per aquesta raó, és important conèixer l’estat anímic en què es troba la persona gran. Si el seu estat anímic és baix, potser pugui ser la causa de la falta de gana
  • Causa de caràcter social. Quan l’ancià s’aïlla de la gent que els envolta.

Cal tenir vigilat aquesta falta de gana en ancians. La majoria de vegades aquesta disminució de les ganes de menjar apareix en el pitjor moment. En el cas d’estar causada per una malaltia és el pitjor moment perquè l’ancià necessita ingerir aliments per recuperar-se aviat.

Consells per actuar davant la pèrdua de gana en ancians

Per fer front a aquesta pèrdua de gana et donarem alguns consells que podràs utilitzar si tens algun familiar proper. No obstant això, recorda que el primordial és que acudeixis al teu metge perquè t’assessorarà tenint en compte les necessitats de l’ancià.

  • Repartir la ingesta de calories en 5 o 6 preses amb poca quantitat de menjar. D’aquesta manera, el que aconseguirem és controlar la ingesta de calories afegint aliments molt nutritius en aquestes reparticions. Així, evitarem que la gent gran s’alimentin ràpidament i arribin al proper menjar amb gana.
  • Aliments de fàcil masticació i no molt calents. Els aliments que s’ingereixen molt calents sadollen més que els que tenen una temperatura normal.
  • Motiva la persona gran per reduir la seva falta de gana. Per a això, pots incloure algun aliment que li agradi, donar menjar quan li vingui de gust encara que sigui fora de l’horari.
  • Inclou en la seva dieta aliments amb molta energia. Així, aconseguiràs que l’ancià no caigui en la desnutrició.

Aquests són alguns dels consells que pots utilitzar per actuar davant de la falta de gana en gent gran. Com ja hem dit abans, si tens un familiar que compta amb algun problema de gana el principal és que vagis a un especialista perquè analitzi el teu cas. No dubtis en contactar amb nosaltres si tens algun dubte.

Entrades relacionades