Fer exercici a les residències de la Tercera Edat

Fer exercici a les residèncias de la Tercera Edat

Fer exercici a les residències de la Tercera Edat

L’exercici en la Tercera Edat és possible i les residències compten amb llocs especialitzats. T’expliquem amb més detall com pots millorar la teva salut o millorar la dels teus éssers estimats.

Exercici en les residències

Mai és tard per a l’activitat física, sempre que estiguis en condicions. El principal aspecte a destacar és que, per no tenir problemes, hauries d’adaptar-te a les necessitats de cada cas.

Per exemple, una persona que tingui problemes de mobilitat no podrà córrer. Ara bé, potser si pot realitzar un altre tipus de moviments. Aquest és el motiu pel qual les residències de la Tercera Edat compten amb gimnasos. Les infraestructures especialitzades tenen tots els aparells necessaris per a exercicis de manteniment, tonificació o recuperació. D’aquesta manera, el problema no estarà en la manca d’infraestructures.

D’altra banda, hem de destacar que a la residència comptem amb fisioterapeutes. Un professional qualificat és imprescindible per guiar determinats processos, sobretot en persones dements o amb falta de mobilitat. En alguns casos, la persona pateix malalties i cal realitzar un treball de supervisió.

En conseqüència, si el resident compta amb la supervisió adequada per un professional, no hi haurà cap problema.

Els beneficis en les residències de la Tercera Edat

El principal benefici de practicar exercici a les residències és preventiu. No en va, l’activitat física et permet mantenir el to muscular i retardar l’envelliment. Aquesta circumstància por afavorir, a mig termini, la conservació de la salut. Una persona de la tercera edat que realitza aquest tipus d’activitat retarda l’envelliment cel·lular. Per aquesta raó, cada vegada són més les persones que fan esport, dintre de les seves possibilitats.

Un altre dels beneficis de realitzar exercici és el tractament de determinades dolències. Per exemple, la sarcopènia o la recuperació en traumatismes. Moltes altres malalties també poden tractar-se, sempre que tinguis les pautes indicades per un especialista. Realitzar activitat física regular en aquests casos no es converteix en un avantatge, sinó en una necessitat.

Finalment, cal assenyalar que l‘activitat física ajuda a estar millor. L’alliberament d’endorfines associada a l’exercici permeten que la persona estigui millor en el seu dia a dia. A més, no has de dedicar massa temps; amb una hora d’activitat física diària, notaràs la diferència. Aquest element és fonamental i, per això, els psicòlegs la recomanen.

Conclusió

Fer exercici és beneficiós per molts motius. Si a això li afegim que les residències tenen tot el necessari per practicar-lo sense haver de desplaçar-se, millor que millor.

A Palau de Can Sunyer el nostre objectiu és donar facilitats als residents perquè la seva estada sigui agradable. Si vols anar a una residència o tens un ésser estimat dependent, et podem ajudar. Afortunadament, avui les residències de la Tercera Edat tenen una dotació de serveis molt completa. Comptem amb instal·lacions d’última generació i un equip de professionals qualificats.

T’animem a que contactis amb nosaltres per conèixer tots els serveis disponibles. Estem segurs que et podem ajudar a tu i als teus familiars.

Entrades relacionades