Fisioteràpia en residència de gent gran

Fisioterapia en residències de gent gran

Fisioteràpia en residència de gent gran

La fisioteràpia en residències de gent gran és molt important per a la gent gran perquè s’intenta que, en aquest cas, el major, exerciti de la millor manera possible tant la seva ment com el seu cos. Així, el que s’aconsegueix és mantenir la seva autonomia personal i portar la seva vida social com més li agradi.

A Palau de Can Sunyer sabem l’important que és comptar amb un equip de fisioterapeutes per a gent gran. Perquè entenguis per què és important aquest tipus de servei, hem preparat aquest article.

Què és la fisioteràpia en residències de gent gran?

La fisioteràpia en ancians és l’aplicació de diferents tècniques sobre les persones grans que puguin tenir diferents patologies a causa de l’edat i que els comporti una disminució de les seves capacitats.

Per tant, podem dir que la fisioteràpia és la solució perfecta per millorar la seva mobilitat. Has d’entendre que l’activitat física en gent gran és una pràctica essencial pel seu organisme. El fet d’exercitar-se ajuda a la persona a sentir-se millor i això té un efecte positiu doble. Per què doble? Molt fàcil. Si una persona se sent bé amb si mateixa, aconseguirà augmentar la seva autoestima, la seva imatge corporal i, d’altra banda, reduirà els nivells d’estrès i depressió.

Què cal tenir en compte?

És cert que cada persona compta amb una mobilitat associada a la seva edat i circumstàncies. Per tant, el fisioterapeuta ha d’avaluar de forma individualitzada a cada resident. D’aquesta manera, se li aplicarà una rehabilitació adequada a les seves capacitats. Amb això, aconseguirà un millor desenvolupament intel·lectual i psicomotor.

A més, practicar fisioteràpia en persones de la tercera edat, a part d’ajudar a la millora de la mobilitat i enfortir els músculs, la persona aconseguirà un major nivell de seguretat en el seu cos.

Un altre aspecte a tenir en compte, i un dels més importants, és que la fisioteràpia ha d’estar realitzada per un professional. En aquest cas, si no es fa amb l’ajuda d’un professional, el major pot córrer risc de patir lesions majors. Per aquesta raó, i per garantir el benestar de tots els nostres residents, a Palau de Can Sunyer, comptem amb un equip de professionals que ajudaran al resident.

Consells

A mesura que envellim solen produir-se una pèrdua de les capacitats funcionals per diferents causes. Per exemple, fractures, malalties que impedeixin la mobilitat, etc. Per aquesta raó, per a poder superar aquestes malalties i seqüeles que puguin comportar, és important reprendre les activitats rutinàries seguint una rehabilitació adequada.

T’aconsellem que acondicionis la llar de la teva persona estimada perquè la seva vida sigui més còmoda i funcional. Intenta eliminar totes aquelles barreres i ofereix mesures de seguretat. Per exemple, instal·la baranes protectores en els llits, il·lumina perfectament la llar, adquireix cadires amb reposa braços perquè puguin recolzar-se a l’aixecar-se i en seure, etc.

Com veus, és molt important la fisioteràpia en ancians. A més, amb els consells que t’hem ofert podràs evitar les temudes caigudes en la tercera edat. No obstant això, si estàs pensant en portar a un ésser estimat a una residència de gent gran, pots contactar amb nosaltres. Oferim una àmplia varietat de serveis per garantir el benestar del resident.

Entrades relacionades