Gent gran i mascotes: beneficis

gent gran i mascotes

Gent gran i mascotes: beneficis

Hem de començar a entendre, des de ja, que els animals produeixen efectes molt beneficiosos en la vida de la gent gran. El vincle que s’estableix entre la persona gran i la mascota fan que es millori el seu estat de benestar. Per tant, viure amb un animal ajudarà al fet que la qualitat de vida del nostre adult gran millori. A l’article, et volem parlar dels beneficis que aporten les mascotes a la gent gran. No et fem esperar més. T’animem a que continuïs llegint l’article.

Beneficis de les mascotes per a la gent gran

A continuació, t’expliquem els beneficis que pot aportar un animal de companyia a la gent gran. Potser, no tenies en consideració tots els beneficis que aporten. Te’ls expliquem.

Potència les relacions socials

Tenir un animal de companyia animarà a la persona gran a sortir de casa i a portar una rutina diària. S’aconseguirà potenciar les relacions socials amb altres persones evitant així la sensació de solitud. Per tant, una mascota és de gran ajuda per a les persones grans que viuen aïllades. El fet de portar una rutina diària els farà estar actius. Hauran de tenir cura, endreçar, jugar, alimentar i fer-se càrrec de l’animal. A més, en el cas que tinguin un gos, al sortir a passejar amb ell, els ajudarà a conèixer noves persones. Com veus, aquest és un dels beneficis que aporta tenir un animal de companyia per a la gent gran.

Menys estrès

Les persones grans que compten amb una mascota, tenen menys estrès que les que no tenen i, a més, visiten molt menys el metge. La companyia que els aporta l’animal mitiga el sentiment de solitud, millora la comunicació així com les demostracions d’afecte. A més, un dels grans beneficis que aporten aquests animals de companyia a la nostra gent gran és la capacitat de fer-los riure. Això genera un estat de benestar en l’adult gran que repercuteix en tot l’organisme.

Es sentirà més útil

La utilitat en la vellesa és una cosa molt important. Moltes persones grans tenen el sentiment que se senten inútils. Les mascotes ajudaran als nostres majors a veure que tenen la responsabilitat de tenir cura d’un animal. Per tant, augmentaran les seves ganes de viure i es sentiran que, realment, sí que serveixen per a alguna cosa.

Estimulació mental

També és un dels beneficis que aporten les macostas. Realment, molts majors busquen l’entreteniment a la televisió. Els animals de companyia ajudaran a la persona gran a estimular la ment a través dels sentits: vista, tacte, olfacte i oïda.

Fins aquí l’article sobre la gent gran i mascotes. Esperem que us hagi servit d’ajuda i, potser, et plantegis posar en la vida del teu ésser estimat una mascota per augmentar el seu benestar. En cas que la persona gran tingui mobilitat reduïda, recomanem, com a animal de companyia, als gats per la diferència en les cures. Si tens qualsevol dubte, pots posar-te en contacte amb nosaltres. Estarem encantats d’atendre’t.

Entrades relacionades