Geriatria: què és i qui ho necessita?

geriatría

Geriatria: què és i qui ho necessita?

Estem molt acostumats a sentir parlar de geriatria encara que realment molts poden no saber realment de què es tracta. En aquest article, volem que coneguis tota la informació necessària perquè entenguis perfectament el concepte de geriatria. Per aquesta raó, primer et parlarem del significat de la geriatria, és a dir, la seva definició. Posteriorment, també és important que coneguis per a qui va dirigit o, diguem-ho d’una altra manera, qui necessita dels serveis de la geriatria. No et fem esperar més. A continuació, t’ho expliquem tot sobre la geriatria.

Què és la geriatria?

En l’actualitat, definim geriatria com una de les branques de la medicina que té com a objectiu estudiar, prevenir, diagnosticar i tractar les malalties de la gent gran. Per entendre-ho millor, es preocupa dels problemes que tenen els nostres majors i tracten de prevenir-los i controlar-los. També és molt important destacar que es preocupen de tot el procés que comporta l’envelliment. Per tant, quan parlem de geriatria ho hem d’entendre com un concepte ampli que no només es centra en la malaltia sinó en la salut total de la persona de la tercera edat.

Molts professionals de la salut s’han acabat especialitzant en geriatria. Realment, la geriatria és el reconeixement que la vellesa no és en si una malaltia sinó un procés vital amb diferents peculiaritats.

Qui necessita un professional en geriatria?

És molt comú trobar-se en situacions on el familiar tingui altres assumptes que impedeixin dedicar 100% a la persona gran. Per això, a continuació, t’expliquem els grups d’adults majors que necessitarien de la cura d’un professional en geriatria:

  • Majors de 65 anys sans. Així és, encara que el nostre gran sigui una persona sana, és important que també acudeixi, per exemple, a un centre de dia. Al centre de dia comptarà amb l’atenció de professionals del sector i podrà realitzar activitats que us ajudaran a millorar el seu envelliment i a cuidar la seva forma física.
  • Majors de 65 anys amb més de tres malalties cròniques. En aquest cas, aquestes persones ingereixen habitualment més de cinc fàrmacs diferents. És molt normal, en aquests casos, que la persona estigui en una residència d’ancians. El temps dels familiars cada vegada és més limitat i encarregar-se d’una persona adulta pot resultar complicat.
  • Persones majors de 80 anys, amb o sense malalties. En aquests adults grans ja són més visibles la disminució de les seves capacitats fisiològiques i poden presentar malalties més complicades.
  • Persones amb malalties relacionades amb l’envelliment. Per exemple, malalties com la demència, incontinència urinària, osteoporosi, etc.

Tota aquesta infomació és el més important que has de saber sobre la geriatria. Recorda, a Palau de Can Sunyer disposem tant de centre de dia com de residència permanent. Els teus éssers estimats estaran en perfectes mans, garantint el seu benestar general. Si tens qualsevol dubte, pots posar-te en contacte amb nosaltres. Estarem encantats d’atendre’t en el que sigui necessari.

Entrades relacionades