Gerontogimnasia: l’esport de la tercera edat

gerontogimnasia

Gerontogimnasia: l’esport de la tercera edat

Una de les maneres per mantenir la nostra salut en perfecte estat està relacionada amb la pràctica d’exercici físic. Tinguis l’edat que tinguis, l’esport és una ajuda perfecta perquè el nostre cos segueixi funcionant de manera correcta. A l’article, trobaràs informació relacionada amb la pràctica de l’esport a la tercera edat: la gerontogimnasia. T’explicarem de qué es tracta la gerontogimnasia i et donarem alguns exercicis perquè puguis fer a casa. No et fem esperar més, segueix llegint!

Gerontogimnasia què és?

Com ja has pogut llegir en el títol, bàsicament, la gerontogimnasia és l’esport de la tercera edat. La seva funció és la d’introduir els hàbits i actituds saludables de la gimnàstica a la tercera edat.

Amb la gerontogimnasia els adults majors aconsegueixen millorar la seva forma física, genera una actitud positiva entre moltes altres coses. És obvi que les persones adultes compten amb moltes més limitacions pel que fa a mobilitat. Per aquesta raó, la gerontogimnasia també ajuda a que aconsegueixin veure les coses d’una manera més optimista. A més, s’aconseguiran conèixer molt més a si mateixos.

Un dels beneficis que aporta l’esport a la tercera edat és que ajuda a potenciar la sociabilitat i el benestar. Per aconseguir aquests beneficis, aconsellem la pràctica de la gerontogimnasia en companyia. És una bona forma de conèixer i compartir moments amb altres persones de la mateixa edat. A més, aconseguiran motivació, constància i diversió.

Exercicis per gerontogimnasia

A continuació, proposem una sèrie d’exercicis per a gent gran per tal de practicar-los de manera suau, coneixent les limitacions amb les què compta. És molt important que es realitzin aquests exercicis sense forçar i fins on cadascú pugui. Els següents exercicis es poden repetir de dues a tres vegades.

Cap i coll

1. Inclinar el cap cap al costat dret com si l’orella intentés tocar l’espatlla. Repetim la mateixa acció cap al costat contrari, és a dir, el costat esquerre.

2. Movem el cap de forma lenta cap endavant. De tal manera que la part posterior del coll quedi totalment estirada. Finalment, tornem a la posició inicial.

Espatlles

1. Aixecar les dues espatlles cap amunt alhora i les deixem caure.

2. Es pot realitzar la mateixa acció però, en aquest cas, començarem amb l’espatlla dreta i el deixarem caure. Posteriorment, farem el mateix amb l’espatlla esquerra.

Mans i dits

1. Tractarem d’obrir i tancar la mà diverses vegades.

Cames

1. Assegut en una cadira, intenta aixecar primer el genoll dret i baixa’l. Posteriorment, realitzarem l’acció amb el genoll esquerre.

Braços

1. Aixeca els braços cap amunt tot el que puguis, com si volguessis tocar el sostre i baixem lentament.

Aquests són alguns dels exercicis per gerontogimnasia que et proposem. Esperem que aquest article t’hagi servit d’ajuda per conèixer una mica més sobre l’esport a la tercera edat. Si tens qualsevol dubte, pots contactar amb nosaltres.

Entrades relacionades