Higiene de la son: què cal fer per dormir bé?

dormir be

Higiene de la son: què cal fer per dormir bé?

Tens insomni? Et costa dormir bé? Estàs cansat durant tot el dia per culpa de no dormir? Dormir bé és fonamental per al nostre benestar general. No només ajuda físicament sinó que, també, de forma psicològica. Si vols començar a tenir una correcta higiene de la son et donem una sèrie de consells perquè siguis capaç de dormir.

En l’article trobaràs tota la informació necessària sobre dormir bé i mantenir una higiene de la son adequada. T’ho perdràs?

Comencem.

Tens problemes per dormir bé?

Hi ha moltes persones que tenen problemes per agafar el son. De fet segur que alguna vegada has intentat dormir però no ho has aconseguit. Tranquil, no ets l’únic. És un problema molt freqüent i moltes vegades no prenem mesures per poder solucionar-ho. Per tant, oblida’t de la frase “no puc dormir” i comença a prendre nota dels consells que t’oferim perquè intentis solucionar-ho i descansis com mereixes.

Què cal fer per dormir bé? Consells sobre la higiene de la son

Recorda, hi ha ocasions que poden alterar el son. Per exemple, una de les situacions en què ens pot costar més dormir és quan estem estressats. A continuació, et proposem una sèrie de trucs per dormir bé.

  1. Evita la cafeïna o les begudes estimulants abans d’anar a dormir. És molt probable que si per sopar prens begudes amb cafeïna, després a l’hora d’anar al llit et costi molt més dormir.
  2. Realitza exercici. Les activitats físiques són molt beneficioses per al nostre cos. Però no només tenen conseqüències a nivell físic sinó que també ens ajuda a descansar. És important que no ho facis a última hora.
  3. Sopar lleuger. Hem d’entendre que un sopar copiós pot afectar el somni. El nostre organisme no realitza tanta activitat com quan estem desperts. Per aquesta raó, és important sopar aliments de fàcil digestió.
  4. Evita l’alcohol. L’alcohol pot facilitar l’adormiment però produeix un somni molt lleuger i es pot interrompre durant la nit.
  5. Important associar el llit a dormir. Per tant, si no pots dormir, aixeca’t. Realitza una activitat tranquil·la que ajudi a relaxar-te, per exemple, llegir. D’aquesta manera, pot ajudar-te a aclarir la teva ment i deixar de pensar que no podies dormir.
  6. Redueix les migdiades. A Espanya és molt comú dormir una estoneta després de dinar. No obstant això, si et costa dormir, intenta eliminar la migdiada. La migdiada té beneficis per a persones que no tenen problemes per dormir, com l’efecte reparador si dura al voltant 20 minuts.
  7. La importància dels horaris. Per aconseguir una correcta higiene de la son, les rutines i horaris són imprescindibles. Intenta despertar-te i anar a dormir sempre a la mateixa hora.

Aquests són alguns consells que has de conèixer sobre la higiene de la son. Esperem que us hagi servit d’ajuda i puguis posar-los en pràctica per aconseguir dormir bé. Si tens qualsevol dubte, pots posar-te en contacte amb nosaltres. Estarem encantats de poder ajudar-te en el que sigui possible.

Entrades relacionades