Jocs per a gent gran a Papiol

juegos para la tercera edad en Papiol

Jocs per a gent gran a Papiol

Els jocs per a gent gran a Papiol són una forma amena i divertida de mantenir actius als nostres majors. Vols saber quins jocs són més adequats? Segueix llegint i descobreix els millors.

A tothom li agrada jugar. Quan som nadons, els jocs ens ajuden a desenvolupar les nostres capacitats físiques i psíquiques i a descobrir el món que ens envolta. De nens, són una forma de socialitzar. De adolescents i adults, permeten desconnectar de les preocupacions. Però a vegades sembla que els grans no necessiten jugar. Això no és cert. Els ancians, com tots, necessiten entretenir-se, mantenir-se actius i socialitzar. I per això, res millor que els jocs per a gent gran a Papiol, pensats específicament per a mantenir-los física i mentalment en forma adaptats a les seves característiques.

Vols conèixer els millors jocs per a gent gran a Papiol?

Jocs d’enginy

Els escacs, les cartes, les dames o el dòmino agiliten la seva atenció i els seus processos mentals. A més, en ser jocs que es fan per parelles o en grup, els permet socialitzar d’una forma divertida i distesa amb altres persones grans.

Jocs de llenguatge

Activitats relacionades amb el llenguatge, com les paraules encadenades, l’Scrabble o els mots encreuats activen la part del cervell relacionada amb el llenguatge. Això permet que la gent gran segueixi tenint un gran vocabulari i eviten que es trobin amb una situació en que ja no són capaços de comunicar-se.

Videojocs

Potser no és el que et planteges en pensar en jocs per a gent gran a Papiol, però així és. Alguns videojocs tenen un magnífic efecte en la salut física i mental dels nostres majors. Els anomenats jocs de gestió de recursos, que consisteixen en controlar l’expansió d’una ciutat o un imperi adjudicant recursos per a inversió, protecció, etc. han demostrat ser dels favorits de la gent gran. I a més els permet seguir desenvolupant el pensament lògic, multifunció i a llarg termini. Gràcies a això, es poden retardar els efectes de les malalties mentals.

Però la tecnologia actual de videojocs permet molt més que aguditzar l’enginy. Moltes consoles permeten també que la gent gran facin exercici físic per mitjà de jocs de gimnàstica o esports que obliguen a que la gent gran facin moviments. Gràcies a això, es combat el sedentarisme, es millora la salut cardiovascular i s’allarga la vida, com una teràpia.

Jocs de memòria i atenció

Activitats com el Simón diu, trobar les 7 diferències o el Scattergoris són perfectes. Aquests jocs per a gent gran a Papiol fomenten la capacitat d’atenció al detall dels grans. I també la seva retenció d’aquests detalls en la memòria. D’aquesta manera, poden combatre els símptomes de malalties neurodegeneratives sense renunciar a la diversió i la socialització.

Els jocs per a gent gran a Papiol són una forma amena i entretinguda de mantenir als nostres avis sans i feliços. Busca avui mateix al teu ésser estimat una activitat. Els resultats et sorprendran.

Entrades relacionades